Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Tip 1: Wees voorbereid op de krapte op de arbeidsmarkt in de evenementensector

  • Maand van de veiligheid
  • Oktober
  • Tips
  • Evenementenveiligheid

Veiligheid. Als beveiligingsbedrijf zijn we er 24/7 mee bezig. Met meer dan 20 jaar ervaring weten wij bij Globe Group als geen ander hoe we om moeten gaan met de verschillende facetten van veiligheid. Onze kennis en ervaringen delen we graag met u. Daarom organiseren wij binnenkort niet alleen een seminar voor vergunningshouders, ook delen we deze maand, in ‘De maand van de veiligheid’, enkele tips op het gebied van veiligheid. Vandaag trappen we af met tip 1.  

Tip 1: Wees voorbereid op de krapte op de arbeidsmarkt in de evenementensector


Haal maar even diep adem, want de grootste drukte van de afgelopen festivalperiode vol festivals, kermissen, braderieën en andere publieksevenementen is achter de rug. Voor evenementenorganisatoren is deze periode van rust van korte duur, want zij moeten nu alweer beginnen met de organisatie van de evenementen van komend jaar. Het is geen geheim dat er een krapte op de arbeidsmarkt in de evenementensector is en wees hier ook goed op voorbereid. 

In april schreven we er al een blog over: techniek en evenementenveiligheid. Techniek kan namelijk ondersteuning bieden in de zoektocht naar personeel in de evenementensector. Evenementenbeveiliging is mensenwerk en gaat hand in hand met technologie, vooral op het gebied van waarnemen. Het is misschien niet de oplossing voor het tekort aan evenementenbeveiligers, maar biedt wel een aanvulling op de beveiliging, waardoor er effectiever en efficiënter gewerkt kan worden met minimale inzet op zowel grote als kleine evenementen. Daarom is het van belang dat organisatoren en vergunningsverleners hier juist nu voor open staan.
 
TEC Veiligheid beschikt over vier MCCU’s. Dankzij het cameratoezicht worden ordeverstoringen, publieksstromen en overcrowding in beeld gebracht. Doordat de camera’s een bereik hebben tot wel honderden meters krijgt u als organisatie in één oogopslag een glashelder totaaloverzicht van de mensenmassa en kunt u waar nodig direct aansturen. 

Denk in mogelijkheden



Hierbij gebruiken we niet alleen technische middelen ter ondersteuning, maar ook bijvoorbeeld servicemedewerkers die verschillende werkzaamheden van evenementenbeveiligers uit handen kunnen nemen. 

Wij zijn van mening dat er aan meer gedacht moet worden dan alleen de extra inzet van techniek. Een beveiligingsbedrijf zou bijvoorbeeld enkel het werk moeten aannemen wat daadwerkelijk uitvoerbaar is. Om inzichtelijk te krijgen in welke periodes wij nog nieuwe festivals en evenementen aan de kalender toe kunnen voegen en in welke weekenden of periodes er knelpunten zijn, hebben wij de evenementenkalender voor 2023 al zo goed als klaar. Daarbij weten we één ding zeker: wij kunnen al onze huidige partners tevredenstellen met de inzet en de kwaliteit van onze beveiligers.  

Globe Service Team



Het Globe Service Team bestaat uit ondersteuners in de vorm van gastvrouwen en -heren. Zij ontvangen niet alleen bezoekers en voorzien hen van de gewenste informatie, ook ondersteunen zij het team van evenementenbeveiligers onder andere bij het scannen van ID-kaarten, kaartcontrole en het omdoen van polsbandjes. Hierdoor ontstaat op evenementen een snellere doorstroming bij de toegang. Deze servicemedewerkers zijn intern geschoold, dus hebben algemene kennis van zaken op het gebied van beveiliging. Wanneer de orde en rust verstoord wordt, neemt uiteraard het gecertificeerde team van beveiligers het over. Op deze manier worden de taken waar mogelijk verdeeld en worden beveiligers waar het kan ontzorgd. 

Kort samengevat: wees voorbereid op de krapte op de arbeidsmarkt en denk in mogelijkheden. Zet waar mogelijk ondersteunende factoren in zoals techniek en servicemedewerkers om de druk op evenementenbeveiligers te verminderen. Wilt u graag meer weten over onze dienstverlening, de inzet van techniek of het Globe Service Team? Kijk dan op www.globegroup.nl of stuur vrijblijvend een e-mail naar ilse@globegroup.nl. 

Houd onze socials goed in de gaten: volgende week zullen wij de tweede veiligheidstip met u delen.  |


Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20