Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Terugblikken én vooruitkijken met Richard - eindejaarsblog 2020

  • Eindejaarsblog
  • Het jaar 2020 voor Globe in een notendop
  • Vacatures
  • Werken bij Globe

Zo aan het einde van het jaar is het tijd om terug te blikken. Maar ook zeker om vooruit te kijken. Voor zover dat kan in deze bijzondere tijd. En daarom kijken we in deze blog terug én vooruit samen met Richard. Want wat wás 2020 een ander jaar dan we hadden gedacht. 

"Mijn 2e jaar bij de Globe Group, een volledig festivalseizoen inclusief voortraject meemaken. Wat keek ik daar naar uit. Maar niets van dat alles. Hopen dat in 2021 daar langzaam weer verandering in komt. En dat we weer bezig mogen gaan met het maken van veiligheidsplannen, verkeersplannen, plansjablonen, projectinformaties en portofoon- en autoplanningen.

Een hart voor ondernemen, ook in 2020

Wat wel is gebleken dat de familie Roozegaarde en eigenlijk iedereen binnen de Globe Group inventief, creatief en echte doorzetters zijn. Want ik herinner me het nog goed. 12 maart 2020, de 1e persconferentie met maatregelen. De livestream stond aan op mijn PC en iedereen stond om mijn beeldscherm heen met grote ogen en open mond te kijken. Vol verbazing namen we kennis van de eerste voortekenen van hetgeen bleek het meest memorabele jaar te zijn, in ieder geval in mijn leven. Maar in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten zijn we begonnen te kijken wat er wél kan. Een gevleugelde uitspraak van Bennie luidt dan ook: “Dode vissen worden met de stroom meegevoerd. Maar levende vissen zwemmen tegen de stroom in. En dat zijn de ondernemers!”

En uiteindelijk hebben we vanwege het ondernemende vermogen toch een hectisch en druk jaar gehad. Het naleven van coronamaatregelen bij zorglocaties, bouwmarkten, industriële bedrijven, scholengemeenschappen, in de binnensteden, bij zwemvijvers en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar ook onze eigen snelteststraat, COVID19 Achterhoek, samen met diverse andere ondernemers - en vooral ook voor andere ondernemers - hebben de nodige reuring doen veroorzaken. Ook de opleidingen van ons eigen opleidingscentrum, BOC Opleidingscentrum, hebben dankzij het toepassen van ingenieuze ideeën toch doorgang mogen vinden. Dit zorgde voor het up-to-date houden van de kennis en kunde en kon daarmee ook een bijdrage leveren aan de veiligheid. Dat maakt werken bij de Globe Group zo mooi. Geen dag is hetzelfde.Persoonlijk heb ik ook veel te maken als planner met onze verkeersregelaarstak. En daar hebben we ook zeker niet stil gezeten. Verre van dat. Naast het gebruikelijke infrawerk en de grotere infraprojecten die we dit jaar in goede banen hebben mogen leiden, bestaat sinds enkele maanden het overgrote merendeel van de werkzaamheden uit het begeleiden van het verkeer bij diverse teststraten van de GGD. Bijzonder werk waarin een dienstverlenende instelling, meer gastheer dan verkeersregelaar, een belangrijk aspect is. En het ziet er niet uit dat dit we deze pandemie op korte termijn helemaal achter ons kunnen laten. Het testen zal blijven bestaan en daarnaast zal er hopelijk ook snel over gegaan worden tot het starten van het vaccinatieprogramma. We hoeven ons dus niet te vervelen. En daarom zijn we op zoek naar jou!! 

Met pensioen, een tussenjaar of tijdelijk zonder baan? Sluit je aan bij ons team als verkeersregelaar

Ben je gepensioneerd? Maar wil je toch nog af en toe (of zelfs iets vaker) lekker bezig zijn? Meld je dan! We willen graag het team uitbreiden met enthousiaste mannen en vrouwen die een waardevolle bijdrage willen leveren, lekker onder de mensen willen zijn en ook nog een leuk extraatje willen verdienen. Onze collega Arnold verwoordt het heel mooi tijdens de campagne “werken bij” van afgelopen jaar: 

“Helemaal gebonden aan een baan wil ik niet meer zijn, ik ben immers niet voor niets met pensioen gegaan. Maar het mooie is dat ik bij Globe met een 0-urencontract de baas ben over mijn eigen agenda. Alles gaat in overleg en dat maakt het fijn om voor Globe te werken. Het geeft ook echt voldoening als ik na een dienst thuis kom en aan mijn vrouw kan vertellen dat we weer voor een veilige afwikkeling van diverse verkeerssituaties hebben gezorgd. Samen met mijn collega’s kom ik in veel verschillende omstandigheden terecht en samen weten we altijd weer een oplossing te vinden om het verkeer in goede banen te leiden. Ik vind het echt super om te doen.”

Maar ook als je onverhoopt in deze tijden zonder werk bent komen te zitten en je wil graag weer aan de slag? Of als je de school afgerond hebt, maar in jouw vakgebied nog geen passend werk hebt gevonden? En je wil gewoon lekker aan de slag? Meld je dan. Geen opleiding? Geen probleem! Dit regelen we samen. Via diverse mogelijkheden kijken we altijd naar de beste manier om dit een passende invulling te geven. Begin februari hebben we alweer de eerste opleiding verkeersregelaar gepland staan.

Bekijk vacature voor de opleiding

Drink met ons een (virtuele) kop koffie

Zie jij het wel zitten om de opleiding te volgen tot beroepsverkeersregelaar? Of ben je al wel in het bezit van de juiste papieren en wil je graag de stap maken naar de Globe Group? Mooi! Dan nodigen we je graag uit voor een (virtuele) kop koffie om kennis met elkaar te maken. Vul het sollicitatieformulier in met eventueel een motivatiebrief en bijgevoegd een CV, en wij nemen binnen twee werkdagen contact met je op. Heb je vooraf voor je sollicitatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via: 0314 – 35 12 20 of vacature@globegroup.nl. We staan voor je klaar!

Via deze weg wil ik eenieder die dit jaar een bijdrage heeft geleverd aan alles wat we hebben mogen doen ontzettend bedanken. Opdrachtgevers, partners, medewerkers, collega’s en eenieder die niet in één van deze hokjes geplaatst kan of wil worden. Het was een jaar om snel (maar eigenlijk ook om nooit) te vergeten! En natuurlijk wens ik jullie allemaal ontzettend fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2021!"

- Richard Lantink 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20