globe-security-diensten-evenementenbeveiliging-header-1

Sneak preview van onze festival- en evenementenvideo

Het festival- en evenementenseizoen is geopend! In Amsterdam worden er jaarlijks meer dan 300 grote evenementen georganiseerd. Maar onderschat de Achterhoek niet! In deze prachtige ‘uithoek’ is het een explosie van gave initiatieven en evenementen. Vervelen is geen optie.

Hier hebben we de Hemelvaartfeesten, Hootchi Koe, De Parkparade, Over De Top Festival, Djazzvibes, Reurpop, Mañana Mañana, de DKL party, Høken in Toldiek, Zwarte Cross, Huntenpop en ga zo maar door. Als beveiligingsbedrijf gevestigd in de Achterhoek is Globe Security bij een aantal van deze coole festivals betrokken. In het voortraject spelen we vaak al een grote rol. Als full-service beveiligingsbedrijf met jarenlang ervaring op het gebied van beveiliging denken we proactief mee door onder andere het opstellen van een beveiligingsplan

Gemeentes vragen om een veiligheidsplan, waar het beveiligingsplan een onderdeel van is, om de vergunning rond te krijgen. Als de vergunning eenmaal rond is zie je ons op het terrein met onze evenementenbeveiliging, de mobiele communicatie unit en het Globe Service Team

Hippe tips

Maar wij zijn natuurlijk wel heel anders met festivals en evenementen bezig als de bezoeker. Op internet en in tijdschriften vliegen de hippe tips me om de oren zoals: koop een buiktasje (want dat is handig voor je spullen), neem droogshampoo mee (dan hoef je niet een uur in de rij voor de douches), schaf oordoppen aan (dan kun je later je liefje nog 'Ik hou van jou' horen zeggen), check van tevoren de timetable (zodat je niets mist) en neem na elke glas alcohol een glas water (tegen de kater). Dat had ik zelf niet kunnen bedenken. Geweldig ook, waar je als bezoeker wel niet allemaal aan moet denken wanneer je een festival of evenement bezoekt. Ik daarentegen… Ik check of de juiste mensen een portofoon hebben, houd de bezoekersstromen in de gaten vanuit de Mobiele Communicatie Unit en stuur de verkeersregelaars aan. Zaken die super belangrijk zijn voor orde op een festival, maar eigenlijk nooit echt in de spotlights komen. 

Tot verbeelding sprekende video

Het leek ons daarom gaaf om al onze activiteiten en werkzaamheden - voorafgaand, tijdens en na de evenementen - in kaart te brengen. Festivals en evenementen zijn belevenissen, vaak heel kleurrijk, erg visueel en interactief. We hebben ervoor gekozen om onze inzet en aanwezigheid vast te leggen via bewegende beelden. Het doel is om een informatieve en tot de verbeelding sprekende video te creëren die goed laat zien waar Globe Security voor staat op evenementen en festivals. Onze videoman Jeffrey heeft een aantal dagen in zijn agenda kunnen blokken om ons in ‘the heat of the moment’ te volgen. 

Hierbij alvast een sneak preview van de making of! 

Het is vrijdag 8 juni. De dag begint spectaculair. Enorme onweersbuien trekken over de Achterhoek. In Ruurlo worden, door de buien heen, de laatste puntjes op de i gezet voor het super toffe festival REURPOP. Gelukkig trekt de narigheid in de loop van de dag weg en maakt de organisatie, inclusief ons eigen Globe team, zich klaar voor de eerste bezoekers. Globe Security is overigens al vanaf het eerste uur leverancier van een veilig gevoel op Reurpop. Onlangs is opnieuw het partnership verlengd met het beveiligingsbedrijf uit Zelhem. Met maar liefst drie jaar. Editie 2018: we hebben er zin in! 

Take one - Action!

Bij de ingang wordt ons Globe Service Team op de film gezet door Jeffrey. Globe Security werkt bij de toegangscontrole van grote feesten en festivals met ID-Readers en een speciaal Globe Service Team dat onze beveiligers assisteert bij het scannen van ID-kaarten, kaartcontrole en het omdoen van polsbandjes. Het team heeft bewust een andere uitstraling. We streven naar sfeermakers die ervoor zorgen dat het feest al begint bij binnenkomst. 

Globe Service Team in actie

 

Evenementenbeveiligers 

Op Reurpop staan ook enkele evenementenbeveiligers die weten hoe ze op alle niveaus representatief en gastvrij moeten optreden. De beveiligers kunnen naast het handhaven van de veiligheid ook worden ingezet bij bijvoorbeeld het begeleiden van bezoekersstromen, kaartverkoop en toegangscontrole. Hier filmt Jeffrey onze evenementenbeveiligers die actief zijn bij de toegangscontrole. 
 

Evenementenbeveiligers worden gefilmd

 

Beveiliger Niek

Als we even later het terrein opgaan krijgt de cameraman Niek in het vizier. Hij oogt fris & vrolijk. Hij heeft, net als veel van onze andere medewerkers, jarenlange ervaring, is gediplomeerd beveiliger en op meerdere plekken inzetbaar. Jeffrey volgt hem een tijdje over het terrein. Niek heeft totaal geen moeite om even voor de camera te poseren. Een geboren filmster, maar gelukkig ook een beveiliger in hart en nieren. 
 

Evenementenbeveiliger aan het werk

Beveiliging evenemententerrein

Beveiligingsbedrijf evenementen video maken


Zomaar wat shots uit onze making of, de video over onze werkzaamheden op evenementen en festivals die hopelijk snel aan de rest van de wereld getoond kan worden. En die festivaltips waar ik het eerder over had komen mij uiteindelijk ook wel van pas, want mocht ik nou binnenkort meerdere dagen op een evenement aan het werk zijn dan gaat er vanaf nu een potje droogshampoo in de tas! 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20