Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Seminar bepalen inzet van beveiliging op evenementen

  • Seminar
  • Evenementenbeveiliging
  • Veiligheid
  • Bepalen inzet
  • Kennis delen

Hoe kom je als vergunningsverlener tot een goed onderbouwde beoordeling van de benodigde inzet van beveiligers op evenementen? Over dit onderwerp zijn wij op donderdag 10 november samen met ESI (het Event Safety Institute), vergunningsverleners van Achterhoekse gemeenten en werknemers van politie het gesprek aangegaan tijdens het seminar ‘Adviseren en bepalen inzet beveiliging’.

Het doel van dit seminar was om onze relaties inzicht te bieden in de wijze waarop op maat en per evenement de juiste inzet van beveiliging kan worden bepaald, zodat er niet meer gewerkt wordt met een vaste staffel van 1 beveiliger op 250 bezoekers. De praktijk wijst uit dat er nog veelvuldig wordt uitgegaan van deze vuistregel, maar wij zijn van mening dat het aantal beveiligers dat nodig is op een evenement afhangt van veel verschillende factoren waardoor deze regel vaak niet de juiste inzet weergeeft.

Samen met de aanwezigen hebben we de methodiek voor het beoordelen van taken en de inzet van beveiliging doorgelopen op basis van een casus. Hierbij kwamen de volgende stappen aan bod:

Vijf stappen van de methodiek:
1. Vaststellen taken en verantwoordelijkheden van de beveiliging
2. Bepalen invloed evenementenprofiel
3. Analyse organisatie en inrichting beveiligingsorganisatie
4. Analyse kwaliteit beveiligingsorganisatie
5. Conclusies over de resultaten

Na het samen doorlopen van deze methodiek en kritisch kijken werd al vrij snel duidelijk dat de staffel van 1:250 niet de juiste inzet van beveiligers aangaf op dit evenement. Ilse Roozegaarde, expert op het gebied van evenementen bij Globe en gastspreker Ben Jan van der Klis van ESI legden uit daarom.

Naast de methodiek, werd er tijdens het seminar ook gesproken over de verschillende soorten beveiligers en hun taken en posities. Afgelopen evenementenseizoen kwam vaak aan het licht dat er tekorten waren op het gebied van beveiligers van evenementen, maar deze zijn er altijd al geweest. De tekorten waren het afgelopen jaar misschien wel extremer dan ooit, maar dit zagen we ook terug bij bijvoorbeeld barpersoneel, podia bouwers en andere sectoren. De kunst is om de juiste mensen op een slimme manier in te zetten én daarnaast gebruik te maken van ondersteunende middelen zoals techniek of bijvoorbeeld servicemedewerkers die enkele simpele taken van beveiligers kunnen overnemen.

Met deze kennis op zak was het tijd om de dag af te sluiten. Voor de bezoekers die daarin geïnteresseerd waren hebben we tot slot nog een rondleiding verzorgd in onze Mobiele Communicatie en Camera Units (MCCU’s) van TEC Veiligheid. De bezoekers konden onze camerawagens bekijken en kregen de gelegenheid om vragen te stellen. Kortom: het was een geslaagde dag waarop we met elkaar veel kennis vergaard hebben en met elkaar hebben kunnen spreken over ervaringen uit de praktijk. Graag willen wij alle aanwezigen bedanken voor hun komst. Wat ons betreft was het voor herhaling vatbaar!

Advisering

Hulp nodig bij uw vergunningsaanvraag? Wij kijken en denken graag met u mee! Bij Globe Group hebben we met onze kennis een knowhow een duidelijke visie voor ogen en kunnen wij u uitstekend voorzien van een waterdicht advies of ondersteuning bieden in de uitvoering hiervan. Wij kunnen u helpen van het vormen van een visie tot het ontwikkelen en implementeren van uw veiligheidsbeleid. Meer weten? Neem dan contact op met Ilse Roozegaarde voor meer informatie.

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20