Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Proefballonnetje: mobiele surveillance vanuit de lucht?!

Onze nieuwe manier van surveilleren: vanuit de lucht(ballon)!


Eind september was het dan eindelijk zover: klanten Joop Roenhorst (Staja) en Hans Gilbers (Waterkracht) mochten samen met onze ‘eigen’ Ferdinand Wesselink de mogelijk nieuwste vorm van mobiele surveillance proberen: vanuit een luchtballon!

Na een vroeg ontbijt in Huize Milano is het eerst nog even spannend: kunnen ze op de afgesproken tijd (06.30 uur) vertrekken? Gelukkig trekt de mist weg en kunnen ze een half uur later dan toch beginnen. En wie denkt dat zo’n luchtballon even voor je wordt opgebouwd en je dan lekker kunt instappen, heeft het mis. Iedereen wordt aan het werk gezet: van het uitvouwen tot de ballon tot het vasthouden van de mand. Om iets voor achten is het dan zover: daar gaan ze!

Wij stappen snel in de auto en rijden de crew achterna. Natuurlijk beschikken we als beveiligingsbedrijf over goede portofoons en is het daardoor zelfs mogelijk om radiocontact met de luchtballon te houden. Bovenin is het windstil – logisch als je met de wind meevoert – en Joop Roenhorst en Hans Gilbers genieten samen met Ferdinand van het prachtige uitzicht. Een mooie route volgt, vanuit Zelhem volgen we de ballon die over Slangenburg vaart, over plaatsen als Terborg en Etten gaat en uiteindelijk veilig in Varsselder landt.

Daar volgt de traditionele champagnedoop die hoort bij een ballonvaart: met een plok gras op het hoofd en natuurlijk champagne worden Ferdinand, Joop en Hans tot de ‘adelstand’ verheven en mogen zich vanaf nu ‘Baron van Zelhem tot Varsselder in de ballonvaart’ noemen. 

Een geslaagde dag die we gezellig afsluiten met een borrel bij Huize Milano. En ook al kun je vanaf 300 meter hoogte wellicht een snel overzicht krijgen van objecten die we mogen beveiligen, in de praktijk blijkt het toch niet echt praktisch te zijn als aanvulling op onze mobiele surveillance dus besluiten we het toch bij ons eigen wagenpark te houden.


Daar gaan ze dan! 

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20