Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Oog in oog met drie inbrekers. Het is zover.

  • Mobiele surveillance
  • Inbrekers

"Shit!! En sorry voor de woorden, maar dat is wat ik dacht. Of eigenlijk dacht ik even helemaal niets voor een seconde. Ik sta, midden in de nacht, in mijn eentje, oog in oog met drie inbrekers. Shit, shit, shit! Dit is geen oefening, dit is geen droom, dit gebeurt echt. NU!

Ik herstel snel van het bevriezende moment en bedenk me: “dit is waar ik voor ben opgeleid, dit is waar ik op getraind heb”. Adem in, adem uit. Mijn brein staat op scherp, de adrenaline giert door me heen. Een paar minuten daarvoor heb ik een melding gekregen tijdens mijn surveillance ronde. Een instelling in de Achterhoek, toevallig nét die week klant geworden en waar ik die ochtend de sleutels heb opgehaald en in bedrijfstelling heb gebracht. “Goh, ook toevallig”, dacht ik nog, “het zal wel een openstaand raampje zijn”.

Hiervoor werkte deze instelling met een soort telefoonboom waarbij eigen medewerkers uit bed werden gebeld om het alarm te resetten. Vaak midden in de nacht, en met mensen die zonder training of bescherming op pad moesten. Geen wenselijke situatie, besloot de directie, waarop ze dus uitgerekend deze week klant werden bij Globe.

Ik rij direct naar de locatie toe en zie op het eerste oog niets vreemds of verdachts aan de buitenkant van het pand. Het lampje aan het pand zwaait om aan te geven dat het alarm af is gegaan. Zo midden in de nacht is daar natuurlijk ook geen haan die ernaar kraait. Ik sluit de auto af en loop naar de hoofdingang waar het alarm af is gegaan en zie direct dat de ruit eruit ligt. Nog voordat ik de omgeving kan controleren, voel ik de aanwezigheid van iemand achter me. Ik draai me om en zie daar drie inbrekers staan.

Ik bedenk me geen seconde en vlucht naar buiten. Drie mannen tegen één vrouw is een gevecht dat ik niet ga winnen of überhaupt aan wil gaan beginnen. Safety first. Ik sprint naar mijn auto en doe de deuren op slot. Zo snel ik kan, bel ik 112. Dit is een zaak voor de politie. We werken gelukkig met een noodsysteem waardoor we hele korte lijntjes met de politie hebben. Ik vertel ze mijn locatie en zie dat de inbrekers naar buiten komen. En in plaats van weg te rennen, verzamelen ze zich om mijn auto. Bedreigen me. “We gaan je lek steken”. Het lijkt wel een film. Of een nare droom, zo eentje waar je uit wakker wil worden maar die gewoon doorgaat. In de verte hoor ik de sirenes aankomen. Godzijdank. Dit duurt niet lang meer. Zodra de zwaailichten aan de horizon te zien zijn, vluchtten de daders. Net voor er drie politiewagens de stoep op rijden, zijn ze vertrokken.

Gelukkig voor mij is het goed afgelopen. Ik word heel fijn opgevangen door mijn collega’s en uiteraard maak ik mijn dienst deze nacht gewoon af. Ik ben trots op mezelf dat ik zo goed gehandeld heb in deze situatie. Dat ik mijn hoofd koel heb gehouden heb en precies dát deed wat ervan mij verwacht werd en wat ik geleerd heb tijdens de opleiding. En ook al hebben we dit zo vaak geoefend; het is toch wel even nét iets anders als het écht gebeurt. De volgende ochtend belt de contactpersoon van de bewuste instelling op om mij nog even persoonlijk te bedanken. Ze gaf aan dat ze er niet aan moest denken dat dit was gebeurt met een van haar collega’s; hadden zij geweten hoe ze moesten handelen? Gelukkig hoeven ze daar voortaan geen antwoord op te bedenken; ik denk dat we een klant voor het leven erbij hebben!"

Wilt u graag meer weten over onze dienstverlening op het gebied van beveiliging? Neem dan contact op voor meer informatie. 

Neem contact op

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20