Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Nieuwsuur bij COVID19 Achterhoek

Corona(snel)teststraten zijn tegenwoordig veel in het nieuws. De grote druk bij de teststraten van de GGD lijkt er inmiddels vanaf, maar voor het bedrijfsleven duurt het nog altijd te lang voordat werknemers hier terecht kunnen en een uitslag krijgen. Daarom kiezen bedrijven er vaak voor om hun werknemers te laten testen bij een snelteststraat, zoals de teststraat van COVID19 Achterhoek. Nieuwsuur kwam bij COVID19 Achterhoek langs om een reportage te maken en een kijkje achter de schermen te nemen. Bekijk de uitzending in via onderstaande link, met vanaf 11:25 min. het item over teststraten.

Bekijk hier de uitzending van Nieuwsuur

Snelteststraat COVID19 Achterhoek

Afbeelding: Reportage Nieuwsuur

COVID19 Achterhoek

De snelteststraat van COVID19 Achterhoek is opgezet door het bedrijfsleven: voor en door ondernemers. Het doel van de snelteststraat is om andere ondernemers te ondersteunen bij de bedrijfscontinuïteit van hun onderneming. Met een testuitslag binnen ongeveer 30 minuten wordt ervoor gezorgd dat werknemers bij een negatieve uitslag weer snel aan het werk kunnen en niet onnodig thuis komen te zitten. Dat is de winst die een werkgever kan behalen. Zo werken we samen aan een gezond en vitaal bedrijfsleven in de Achterhoek. 

Bij COVID19 Achterhoek worden de testen afgenomen door gekwalificeerd zorgpersoneel. De testen worden geanalyseerd in een videowagen van TEC Veiligheid, die normaal gesproken op festivals en evenementen wordt ingezet
voor crowd management en crowd control. Onder begeleiding van Huisartsenpraktijk de Nooijer uit Lichtenvoorde worden de tests uitgevoerd. Door de nauwe samenwerking met deze praktijk is zowel de werkgever als werknemer er niet alleen van verzekerd dat de testen goed en veilig worden afgenomen, maar kunnen ook eventueel benodigde documenten (zoals een COVID19 vrij-verklaring voor reizen naar het buitenland) worden uitgereikt. Dit document wordt opgesteld in het Engels en Duits.  

Antigeensneltest net zo nauwkeurig als PCR test 

Uit onderzoek van het UMC Utrecht blijkt dat coronasneltesten ook goed werken om een besmetting op te sporen bij mensen zonder klachten. Wekenlang is de sneltest getest bij voetballers van dertien profclubs. Sinds het begin van de competitie in september moeten de clubs zich al wekelijks laten testen met een reguliere PCR-test. In ruim een maand tijd werden nu 824 voetballers herhaaldelijk ook getest met een zogeheten antigeensneltest van Abbott, de sneltest waar ook COVID19 Achterhoek mee werkt. De testen zijn met elkaar vergeleken, en uit onderzoek blijkt dat de resultaten van de antigeensneltest in de vroege fase van een infectie vrijwel net zo nauwkeurig zijn als de resultaten van een PCR test.  

Volgens het UMC Utrecht is het snel kunnen vaststellen van een corona-infectie en snelle contactopsporing essentieel voor het beheersen van de huidige pandemie. “In de meeste landen is het testen gericht op personen met symptomen van een mogelijke besmetting met het virus. Mensen kunnen echter al besmettelijk zijn voordat er symptomen optreden en sommige infecties verlopen asymptomatisch”, zegt hoofdonderzoeker Marije Hofstra. 

Sneller voorkomen van verdere verspreiding

Door de uitkomst van het bovenstaande onderzoek kan er beter grip gekregen worden op een eventuele corona-uitbraak in verschillende sectoren en bedrijfstakken. Dit komt omdat de uitslag sneller binnen is dan bij een PCR test. Bij grote bedrijven, scholen of in verzorgingshuizen kunnen mensen sneller terecht voor een coronatest en bij een positieve uitslag eerder in quarantaine. Door vroegtijdig inzicht te krijgen in de gezondheidstoestand van de werknemer, leerling of bewoner kan er bij een positieve testuitslag eerder actie worden ondernomen. Zo wordt verdere verspreiding van het virus eerder tegengegaan. Samen werken aan een gezond en vitaal Achterhoek.

Meer informatie

Wilt u meer weten over COVID19 Achterhoek, bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het testen of wilt u direct een afspraak inplannen? Ga dan naar www.covid19achterhoek.nl of bel: 088 - 50 194 94. 

Bezoek website 

Afbeelding: Reportage Nieuwsuur

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20