Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Internationaal ‘Handboek Evenementenmaken’ in de maak

Internationaal ‘Handboek Evenementenmaken’ in de maak

De Vereniging van Evenenementenmakers (VVEM) gaat het ‘Handboek Evenementenmaken’ omvormen naar een Nederlandse variant van de internationale Event Safety Guide van de ESA.

Het ‘Handboek Evenementenmaken’ van de VVEM is in 2004 voor het eerst uitgebracht en meerdere malen in herdruk geweest. Bij het organiseren bijna alle evenementen in Nederland wordt dit handboek gebruikt door zowel de overheid als organisaties. Het boek wordt door de branche breed gedragen en gezien als dé leidraad bij het organiseren van een evenement.

Met de samenwerking met de ESA (Event Safety Alliance) is het omvormen van het nationale handboek naar de internationale standaard hoog op de agenda bij de VVEM gekomen. De bedoeling is om een handboek neer te zetten dat voldoet aan internationale standaarden maar wel op maat voor de Nederlandse markt blijft en rekening houdt met de Nederlandse regelgeving. De ESA mag gezien worden als een handvat, een hulpmiddel, om een evenement te organiseren waarbij alle aspecten op het gebied van evenementenveiligheid uitgebreid aan bod zullen komen, denk hierbij aan onderwerpen zoals: crowd management, omgaan met (extreme) weersomstandigheden, wat te doen bij een crisis of brand maar ook zaken zoals gehoorbescherming. 

De Event Safety Guide zal begin 2016 gaan verschijnen. Wij kijken erg uit naar deze Event Safety Guide en zullen de regels uiteraard zorgvuldig toepassen in de veiligheidsplannen die we voor onze evenementenorganisatoren mogen verzorgen.

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20