Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

In een sneltreinvaart een snelteststraat voor je deur?

  • Evenementen
  • Snelteststraat
  • Vooruitdenken
  • Nieuwe blog

In een tijd waarin niets zeker is, moet je alvast overal over nagedacht hebben


Niemand weet wat straks de regels zullen zijn als evenementen weer mogen plaatsvinden. Is een vaccinatiepaspoort alleen voldoende? Heb je een sneltest nodig van maximaal 48 of 24 uur oud of moet je ook bij aanvang van het evenement worden getest en getemperatuurd?

Wat je wel alvast kunt doen, is zorgen dat áls die deuren straks weer open mogen jouw organisatie voorbereid is en daardoor ook zo snel mogelijk kunt starten. Dat denkwerk hebben wij alvast voor je gedaan. In het afgelopen jaar hebben we, zoals je misschien weet, samen met onze partners een snelteststraat opgericht. Met goedgekeurde testen, goed en gekwalificeerd personeel dat weet hoe je een test op een zo prettig mogelijke manier verricht én op de juiste wijze afneemt. Want als dat niet op de juiste manier gebeurt, is de uitslag ook ongeldig. Een periode waarin we ontzettend veel knowhow hebben opgedaan. Een goed netwerk hebben opgebouwd met professionele partners en een goede samenwerking opgebouwd met de GGD. En die periode geeft ons een voorsprong. Wij weten waar we het over hebben.

Mijns inziens zijn er straks drie opties bij het heropenen van het festivalseizoen, of bij vaste locaties zoals bijvoorbeeld schouwburgen en bioscopen waar ook grotere groepen mensen samenkomen.

  1. De overheid regelt zelf aangewezen locaties en de uitslag ontvang je in een corona-app. Dit zie je nu bijvoorbeeld bij de huidige testen die worden uitgevoerd bij evenementen. Men moet ergens in de provincie zich laten testen op een door de overheid aangewezen locatie.
  2. Je wordt op het evenement zelf getest en je moet in een ‘bubbel’ 15 minuten wachten op een resultaat voor je verder het pand in of terrein op mag. Dit zag je bij de Fieldlabs onderzoeken en is ook een spoor dat de regering onderzoekt op effectiviteit.
  3. Bezoekers mogen zelf een sneltest laten uitvoeren, bijvoorbeeld 48 of 24 uur van te voren, en moeten de uitslag tonen bij binnenkomst van het evenement of zaal.

En voor elke smaak bieden wij ondersteuning.

Testen op een door de overheid aangewezen locatie

Want kiest de overheid voor optie 1 dan moet die uitslag worden gecontroleerd. Wij hebben een getraind en getest team paraat staan dat deze strenge toegangscontrole kan verzorgen. Een team dat het scannen van de app-gegevens met de CoronaCheck Scanner verzorgt en op een vriendelijke manier uw bezoekers ontvangt. En net zoals bij valse toegangskaartjes is het van belang om nu ook te controleren of de uitslag daadwerkelijk rechtsgeldig is. Onze medewerkers zijn vakkundig, voorbereid en volledig op de hoogte van alle regels omtrent toegangscontrole. 

Wachten in een bubbel op de uitslag

Bij het bubbel-verhaal (optie 2) komen wij met onze eigen snelteststraat bij jou op locatie voorrijden en faciliteren de complete sneltest voorafgaand aan het evenement. En bij het correct afnemen van de sneltests komen vele randwerkzaamheden bij waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. Bijvoorbeeld het afvoeren van al het medisch afval op de juiste manier. Het op de juiste naleven van de AVG-regels: hoe maak je bekend aan bezoekers dat ze positief getest zijn en helaas niet het evenement kunnen betreden zonder inbreuk te maken op zijn of haar privacy? Waar en hoe faciliteer je een bubbel-locatie waar men 15 minuten op 1,5 meter afstand van elkaar kan wachten op de uitslag? Wij kunnen het gehele logistieke traject waarborgen, van binnenkomst tot testen en een discrete selectie van wel of niet toegang tot het terrein of locatie. 

Sneltest niet ouder dan een aantal uur

Indien de overheid gaat voor het zelfstandig uitvoeren van een sneltest, dan kun je ook dit op je eigen locatie verzorgen voor de bezoekers van jouw evenement. Denk bij een kermis of festival bijvoorbeeld aan volledig verzorgde drive thru een dag voor de opening, binnen een bepaald tijdslot. Ook hier kunt u de volledige organisatie aan ons overlaten. Van testen tot het bekendmaken van een uitslag later die dag tot en met de controle aan de poort bij aanvang van het evenemen. Ook hier zorgen we voor een snelteststraat op locatie, gekwalificeerd personeel en het afvoeren van het medisch materiaal. Deze optie biedt ook de mogelijkheid om van iets noodzakelijks zelfs een pre-party gevoel om te bouwen. Naast de service dat bezoekers niet het halve land door moeten rijden voor een test, kunnen ze ook in de drive thru alvast in de stemming komen voor het evenement waarvoor ze de test komen doen. Het groepsgevoel en voorpret begint dan al, zelfs bij iets serieus zoals testen op corona.

Voor alle opties is het natuurlijk van belang dat je een goed plan hebt. Bij het aanvragen van de vergunning is het zeer belangrijk dat je dit onderdeel op orde hebt en weet waar je over praat.  

Eén ding is zeker: wat er ook straks staat te gebeuren, het is nú de tijd om je alvast voor te bereiden. Ons advies is om voorbereid te zijn op elke optie. Zodat je straks in een sneltreinvaart weer kan starten en niet dán pas moet beginnen met het wiel uitvinden, en hierdoor nog meer kostbare tijd verliest. Net als jullie, kijken wij enorm uit naar Het Moment dat er ‘witte rook’ komt uit het Torentje. Het moment waarop er in een persconferentie bekend wordt gemaakt hoe we met z’n allen de volgende stap gaan zetten en ein-de-lijk weer eens de wei in mogen. Of de zaal in. Een moment waarop we volgens mij allemaal zo reikhalzend naar uitkijken. Wees voorbereid en zorg dat je snel en op de juiste manier kunt starten.

We gaan graag met je in gesprek om te kijken welk maatwerk we in elke situatie kunnen toepassen. Zodat we er samen klaar voor zijn. Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie: ilse@globegroup.nl of 0314 - 35 12 20. 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20