Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Hulp bij veiligheidsplan voor je evenement

Als organisator van een evenement ben je druk met heel veel dingen. Veiligheid is een belangrijk onderdeel van de organisatie, maar juist daarover krijgen mijn collega’s en ik veel vragen. Vooral het veiligheidsplan kan nogal eens een reden waardoor de vergunning van een evenement niet verleend gaat worden. En daar zit je als organisator natuurlijk niet op de wachten. 

Tips voor vergunningaanvraag evenement

Wij weten door onze jarenlange ervaring wél alles over veiligheid voor je evenement. Met een workshop speciaal voor organisatoren van evenementen geven we jou direct toepasbare tips en tricks voor een veilig evenement en een soepelere vergunningaanvraag. Dit doen we samen met veiligheidskundige Quinten Dikschei van TEC Veiligheid. En dat is niet voor niets, want hij heeft bij politie, brandweer, gemeente en veiligheidsregio gewerkt en heeft een berg aan kennis en ervaring op het gebied van (evenementen)veiligheid. Quinten was onder andere verantwoordelijk voor de advisering van vergunningverleners, heeft hen zelfs trainingen gegeven en weet daardoor precies waar brandweer, gemeente, GHOR en politie op letten. Super handig. Zo rol je straks een stuk makkelijker door die vergunningaanvraag heen. 

Schot in de roos

Ik vind het leuk om te merken hoeveel animo er direct voor onze workshop was. Het enige nadeel is dat we nu vol zitten op donderdag 25 januari. Maar niet getreurd. We willen niemand teleurstellen en hebben besloten er gewoon nóg een te doen. Als je er bij wilt zijn, kun je alvast een e-mail sturen naar ilse@globegroup.nl. Dan houden we je op de hoogte. 

Veiligheidsplan voor je evenement

In de workshop besteden we uitgebreid aandacht aan het veiligheidsplan voor je evenement. Dat heb je nodig als je een vergunning wilt aanvragen. Als je zelf weinig tot geen kennis van veiligheid hebt, kan zo’n veiligheidsplan lastig zijn. En ook veel werk. Laatst hoorde ik bijvoorbeeld nog iemand zeggen: “Ik zie op tegen die papierwinkel. Waarom moet alles zo uitgebreid beschreven zijn?” Ik leg dan uit dat je op een goed veiligheidsplan kunt terugvallen tijdens je evenement. OK, toegegeven, het kost best wat tijd en energie, maar als je het goed doet, heb je een basis voor je evenement waar je jaren mee vooruit kunt. Daar komt nog eens bij dat je als organisator verantwoordelijk bent voor de veiligheid op en rond jouw evenement. En je voorkomt ook (juridische) problemen als er onverhoopt toch wat misgaat. Je kunt het dus maar beter goed geregeld hebben.

Roze boekje

Na afloop van de workshop krijgt iedere deelnemer van ons het nu al felbegeerde Roze Boekje. Hierin staat informatie over de veiligheid op en rond evenementen. Aan de ene kant staan tips, tricks en tools om direct aan de slag te gaan. Als je het boekje omdraait, kruip je in de huid van vergunningverleners en leer je waar zij op letten. Zo wordt, naast het feestje dat je zelf organiseert, de vergunningaanvraag ook bijna een feestje. Daar gaan we samen voor!  

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20