Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Hoera! Alle kandidaten zijn geslaagd voor de opleiding beroepsverkeersregelaar

  • Opleiding beroepsverkeersregelaar
  • BOC Opleidingscentrum
  • Europe Traffic Support

In februari stond de opleiding beroepsverkeersregelaar weer op de agenda van BOC Opleidingscentrum. In slechts twee dagen tijd hebben we de opleidingskandidaten opgeleid tot beroepsverkeersregelaar. Met trots kunnen we melden dat alle kandidaten de wijde wereld in kunnen trekken als beroepsverkeersregelaar, want iedereen is geslaagd. Hoera!


Het is dinsdagmorgen 08:30 uur en de eerste kandidaten voor de opleiding druppelen binnen. Verschuild achter een mondmasker loopt iedereen naar het opleidingslokaal. Eenmaal daar aangekomen gaan de mondmaskers af en zien we enkele gespannen gezichten, maar vooral een groep die er zin in heeft. Wie denkt dat het beroep verkeersregelaar alleen iets voor mannen is heeft het mis, want ook deze groep bestaat uit een paar stoere dames. Het is een leuke gevarieerde groep mensen van 24 t/m 61 jaar. Een groep die er klaar voor is om iets nieuws te leren en de uitdaging aan te gaan in het verkeer.

De ochtend stond in het teken van de theorie. Tijdens het theoriegedeelte hebben we het over verschillende onderwerpen gehad, zoals wettelijke status, aanstelling en uitrusting, verkeersregels, verkeerstekens en verkeersveiligheid en verkeerregelingen in de praktijk. Na de basisbeginselen en alle regeltjes te hebben geleerd zijn we overgegaan op het praktijkgedeelte. Hier hebben de kandidaten zowel een voor een als dynamisch het verkeer mogen regelen op een drukke kruising in Doetinchem.

De volgende lesdag zijn we hiermee verdergegaan en hebben we de kandidaten voorbereid op het examen dat ’s middags zou gaan plaatsvinden. In verband met het coronavirus worden de nodige maatregelen getroffen en ziet de opleiding er op dit moment iets anders uit. In het opleidingslokaal staan de tafels en stoelen 1,5 meter uit elkaar en wordt er bij het heen- en weer bewegen in de ruimte een mondkapje gedragen. Ook buiten op de kruising worden er mondkapjes gedragen, tenzij een regelaar alleen staat. De kandidaten werden op iedere hoek van de kruising geplaatst, zodat het regelen veilig kon gebeuren en er voldoende afstand werd gehouden. Iedereen leert tijdens de opleiding iets bij, zo ook onze eigen instructeur Raymond. Want wist je bijvoorbeeld dat het best lastig schakelen is tussen een mondkapje en het blazen op een fluitje, wanneer hij ergens wil ingrijpen tijdens het praktijkgedeelte? Gelukkig zijn we bij Globe goed in snel schakelen, dus ook dit went snel.
 

Na voldoende te hebben geoefend was het woensdagmiddag dan eindelijk tijd voor het praktijkexamen. Voor het examen komt een gedelegeerde van de politie langs die het nodige papierwerk controleert. Vervolgens gaan de kandidaten een voor een bezig met het regelen van het verkeer. Hier laten ze zien wat ze tijdens de opleiding hebben geleerd. Tot slot wordt aan de kandidaten bekend gemaakt of zij zijn geslaagd. Per kandidaat wordt er positieve feedback gegeven en worden er enkele aandachtspunten benoemd. Nederland is weer 5 beroepsverkeersregelaars rijker, want in deze groep is iedereen geslaagd. Fantastisch gedaan allen en van harte gefeliciteerd! Wij wensen jullie veel werkplezier!  

Wilt u meer weten over de opleiding beroepsverkeersregelaar? Klik dan op onderstaande button voor meer informatie.

Meer informatie opleiding beroepsverkeersregelaar

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20