Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Het jaar 2022 in hoogtepunten - deel 3

  • Hoogtepunten 2022
  • De maand van de afsluiting
  • Het derde kwartaal

De drukke maand december is in volle gang en bij Globe Group zijn we alweer druk bezig met de afsluiting van 2022. Een jaar vol hoogtepunten, waar we graag samen met jou op terugblikken. Met vandaag: de hoogtepunten uit het derde kwartaal van het afgelopen jaar.  

VACATURES IN DE BEVEILIGING & HET VERKEER

We beginnen vandaag met de vacatures die we de afgelopen tijd regelmatig gedeeld hebben in de beveiliging en het verkeer. Want een nieuw jaar betekent nieuwe plannen maken, en misschien zelfs wel beginnen met een schone lei. Globe Group helpt je daar graag bij. Wil jij in 2023 geen enkel feestje missen en aan de slag op de leukste festivals, dorpsfeesten en kermissen? Meld je dan aan voor de opleiding tot evenementenbeveiliger. Ook in het nieuwe jaar staat deze opleiding weer op het programma.

Ben je liever in de buitenlucht aan het werk en zorg jij ervoor dat bij een wegafzetting het verkeer van A naar B wordt geleid om de juiste route te volgen? Meld je dan aan als beroepsverkeersregelaar bij Globe! Een leuke en afwisselende baan in een gezellig team. In maart en april staan de nieuwe opleidingen in het verkeer weer gepland.

GEEN EVENEMENT TE KLEIN VOOR DE MCCU’S VAN TEC

Het derde kwartaal van het jaar, juli t/m september 2022, was het hoogseizoen op het gebied van evenementen voor Globe. Ook dit jaar hebben wij weer menig feestje, groot en klein, meegepakt. Wie kent ze niet: de gezelligste feestjes zoals lokale dorpskermissen, braderieën of schuttersfeesten in eigen dorp. Kleine evenementen waar gemiddeld zo’n 800 tot 2500 bezoekers samenkomen. Beveiliging is hierbij vanzelfsprekend een vereiste, maar aan camera-inzet wordt bij dit soort evenementen niet snel gedacht. Toch bieden de Mobiele Communicatie en Camera Units (MCCU’s) van TEC Veiligheid ook op dit soort evenementen meerwaarde. Zo ook op de kermis in Keijenborg.

Want wist je dat het doel van beveiliging op grootschalige en kleinschalige evenementen precies hetzelfde is? Met evenementenbeveiliging zorg je voor de veiligheid van het publiek, het personeel en eventuele artiesten. Beveiliging zorgt ervoor dat er niet te veel drukte ontstaat op één plek, dat ruzies niet uit de hand lopen en dat er adequaat wordt ingegrepen indien nodig. Cameratoezicht biedt hierbij een helpende hand, op grote én kleine evenementen. Benieuwd hoe dit precies zit? Lees dan de blog die wij erover schreven.

Lees blog ‘Geen evenement te klein voor de MCCU’s van TEC’

TEC VEILIGHEID ONDERSTEUNT GEMEENTE DOESBURG MET DE INZET VAN VEILIGHEIDSCOORDINATOR

We gaan nog even door met TEC. TEC Veiligheid is het allround adviesbureau in veiligheid. Ze geven veiligheidsadvies bij de organisatie van evenementen. Maar niet alleen evenementen, ook de overheid en het bedrijfsleven kunnen zij van dienst zijn. Zij maken het begrip ‘veiligheid’ tastbaar en toepasbaar. Want evenementenbeveiliging: daarin is TEC Veiligheid een expert. Of het nu gaat om cameratoezicht bij uw festival, advies, een vergunningsverlening, risico-analyse of incidentendreiging: voorkomen is beter dan genezen.

Ook de gemeente Doesburg heeft het afgelopen jaar gebruik gemaakt van de expertise van TEC. Al enige tijd ondersteunen zij de gemeente Doesburg namelijk met de inzet van een veiligheidscoördinator. Deze veiligheidscoördinator ondersteunt namens de gemeente de evenementenorganisatie om een evenement veilig te organiseren. Hij “ontzorgt” de evenementenorganisatie door te adviseren, bewaken, controleren en zorgt voor het behoud van veiligheidsmaatregelen die genomen zijn om de veiligheidsrisico’s te beperken. Bij verstoringen treedt de veiligheidscoördinator op en stuurt hij de veiligheidsorganisatie aan, om samen te werken aan een veilig verloop van het evenement.

Ben jij ook op zoek naar een veilig gevoel? TEC Veiligheid kan je hierin ondersteunen. Om je alvast op weg te helpen hebben wij ‘Het roze boekje’ ontwikkeld. Dit boekje geeft je als evenementenorganisatie of gemeente handvatten om een veilig evenement te organiseren. Download het roze boekje nu gratis als hulpmiddel voor uw evenement of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en vraag naar de mogelijkheden via info@tec-veiligheid.nl

CERTIFICATEN VOOR SMO-BEVEILIGERS

Ook in 2022 zagen we weer: zorginstellingen zijn steeds meer op zoek naar andere vormen van begeleiding vanwege de druk op het personeel. Ondersteuning in de vorm van een SMO-beveiliger (beveiliger in de Sociaal Maatschappelijke Opvang) kan hierin voorzien. Niet alleen de druk op het personeel wordt hiermee aangepakt, maar vanuit de beveiligingsachtergrond is er oog voor rust en stabiliteit op de instelling. 

In 2022 hebben de eerste beveiligers de specialistische opleiding SMO afgerond die zij gevolgd hebben bij Kenniscentrum Gedrag & Veiligheid. En met positief resultaat: onze SMO-beveiligers hebben dit jaar namelijk hun certificaten in ontvangst mogen nemen. Gewaarmerkte certificaten door de overheid. Voor ons was dit een hele belangrijke ontwikkeling, die zeker in dit rijtje thuishoort.

Lees nieuwsbericht ‘Certificaten voor SMO-beveiligers’

(VERKEERS)VEILIGHEID OP DE VIERDAAGSE FEESTEN IN NIJMEGEN

Nog zo’n mooi evenement waar wij dit jaar een bijdrage aan hebben mogen leveren: de Vierdaagse feesten in Nijmegen. Afgelopen juli was het feest in Nijmegen en liepen meer dan 45.000 deelnemers de 104e editie van de Nijmeegse Vierdaagse. Wie aan de Nijmeegse Vierdaagse denkt, denkt aan vier dagen wandelen en zeven dagen feest. In opdracht van ACBN Evenementenbureau, Stichting Vierdaagsefeesten, waren onze beveiligers en verkeersregelaars van de partij om de Vierdaagse Feesten in goede banen te leiden.

De Nijmeegse Vierdaagse is een mega-evenement dat jaarlijks zo’n anderhalf miljoen bezoekers trekt. Met meer dan 1100 optredens, 40 podia, 4000 artiesten uit binnen- en buitenland en een evenementengebied van zo’n 22.000 m2 is het een grootschalig evenement met een grote toestroom aan bezoekers uit alle delen van het land. Veel toegangswegen zijn vanwege de feesten in de hele binnenstad afgesloten, waardoor de inzet van verkeersregelaars en beveiligers noodzakelijk is. Waar de andere jaren alleen vraag was naar beroepsverkeersregelaars en beveiligers en evenementenregelaars van een andere partij werden ingezet, hebben wij dit jaar het totaalpakket mogen leveren. Per dag hebben wij zo’n 40 beroeps- en evenementenverkeersregelaars en 10 beveiligers ingezet. En dat heeft zo zijn voordelen. Volledige ontzorging met korte lijnen en één aansturing. Dat zorgt ervoor dat zelfs zo’n groot evenement op rolletjes is gelopen.

Lees nieuwsbericht ‘(Verkeers)veiligheid op de Vierdaagse feesten in Nijmegen’

EEN SAMENWERKING OM NOOIT TE VERGETEN

We kunnen dit overzicht van hoogtepunten natuurlijk niet afsluiten zonder een bijzonder hoogtepunt van dit jaar: het grootste race-event in Zandvoort. Via onze partner Techno Traffic Control hebben wij afgelopen jaar mogen bijdragen aan dit evenement. Op deze locatie hebben we MCCU 1 ingezet als het centrale zenuwstelsel van alle communicatie, bijv. voor de aansturing van verkeersregelaars.

Dit was mogelijk omdat Mobiele Communicatie & Camera Unit 1 van TEC Veiligheid gebruikmaakt van het Entropia netwerk: een tetra netwerk met meer dan 240 zendmasten om een optimale dekking en optimaal bereik te garanderen. Hierdoor is communicatie ten alle tijden mogelijk. Wat was het gaaf om op dit evenement aanwezig te zijn. Voor ons was het een samenwerking om nooit te vergeten.

GENOMINEERD VOOR DE PUBLIEKSPRIJS VAN HET JAAR 2022 DOOR DE GEMEENTE BRONCKHORST

Nog een hoogtepunt om nooit te vergeten, want in 2022 zijn we namelijk genomineerd voor de ‘Publieksprijs van het jaar 2022’ door de Gemeente Bronckhorst. Helaas zijn we hierbij niet in de prijzen gevallen, maar we zijn vereerd dat we door het publiek genomineerd zijn voor deze prijs. Een mooie afsluiter voor het derde deel van de hoogtepunten uit 2022.

Dit waren ze, de hoogtepunten uit 2022 van juli t/m september. Heb jij een Globe hoogtepunt meegemaakt in deze periode, die zeker in dit rijtje thuishoort? Deel dan je verhaal met communicatie@globegroup.nl. Houd onze social media – kanalen de komende tijd in de gaten voor de laatste reeks aan hoogtepunten uit 2022.

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20