Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Het belang van certificeringen

  • Juni
  • Maand van de certificeringen
  • Keurmerken
  • Veilig zaken doen

Vandaag trappen we de maand juni, de maand van de certificeringen, af met een blog over het belang van certificeringen. Bij Globe Group hebben we verschillende certificeringen op onze naam staan. Hiermee tonen we aan dat we een betrouwbaar bedrijf zijn en kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Onlangs hebben we de VCA-audit gedaan waar we met vlag en wimpel voor geslaagd zijn en volgende maand staan de NEN en het Keurmerk Beveiliging en Evenementenbeveiliging weer op het programma. Maar al deze certificeringen, waar zijn deze nou eigenlijk goed voor? In deze blog leggen we het uit. 

Laten we even teruggaan in de tijd. De beveiligingsbranche heeft sinds de jaren tachtig een onstuimige groei en een enorme professionalisering doorgemaakt. Sinds 2006 werkt De Nederlandse Veiligheidsbranche met keurmerken, waarvan de toetsing is belegd bij onafhankelijke certificeringsinstellingen. Dankzij keurmerken ontstond zelfregulering op het gebied van kwaliteit en kwam er een standaard voor professionele, integere en betrouwbare bedrijfsvoering. Een keurmerk geeft dus eigenlijk een indicatie van de kwaliteit, kennis en kunde van een beveiligingsbedrijf. Want iedereen kan een beveiligingsbedrijf beginnen, maar niet ieder beveiligingsbedrijf is een officieel erkend beveiligingsbedrijf. 

VCA (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers)

Met een VCA certificaat leg je als bedrijf de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan het werk te gaan. Onze medewerkers werken veel op wegen met verkeer en industrieterreinen waar veel risco's aan verbonden zijn. Om de veiligheid te garanderen en het aantal ongevallen te verminderen vinden we de VCA-certificering erg belangrijk. Niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgevers zien graag dat de arborisico's op de werkvloer tot een minimum worden beperkt. Het certificaat toont aan dat we als bedrijf ons hiervoor inzetten. Het laat zien dat onze medewerkers zelfbewust zijn van de risico's van hun vak, weten welke voorzorgsmaatregelen ze moeten nemen en weten hoe er gehandeld moet worden in een noodsituatie. Dit geeft vertrouwen. Een mooie toevoeging: niet alleen wij als bedrijf zijn VCA-gecertificeerd, ook al onze medewerkers hebben individueel een VCA-certificaat in de pocket. Wel zo veilig!

NEN 4400-1 

Als organisatie kies je vrijwillig voor een NEN-certificering. Het is niet vanuit de wet verplicht. Bij Globe zien wij de NEN-certificering als een absolute meerwaarde van onze organisatie. Doordat wij aan de strenge voorwaarden van de NEN voldoen, laten we zien dat we een financieel gezonde organisatie zijn, ons personeel ‘juist’ behandelen en betalen en onze zaakjes op orde hebben. Wij voldoen aan loonheffingen zoals loonbelasting, premies volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen en de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.  

En ook niet geheel onbelangrijk: vanuit de wet Ketenaansprakelijkheid weet je dat de eventuele risico’s met partijen waar we inlenen zo goed als mogelijk afgedekt zijn. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat als u niet met een NEN 4400-1 gecertificeerd bedrijf samenwerkt, de Belastingdienst en overige overheidsinstanties door de werking van de wet bij ú terechtkomen als achteraf blijkt dat iemand bijvoorbeeld niet gerechtigd was om in Nederland te werken, als iemand onderbetaald werd of als er bepaalde afdrachten niet of te weinig voldaan zijn. U kunt dan hoge boetes ontvangen of er worden fraudeclaims bij u neergelegd, zelfs als u daar helemaal niet van op de hoogte was. Door samen te werken met een NEN 4400-1 gecertificeerd bedrijf zijn deze risico’s allemaal afgedekt. 

Een bijkomend voordeel voor onze opdrachtgevers: als je zakendoet met een NEN-gecertificeerd bedrijf met een SNA-keurmerk hoef je maar 25% op de G-rekening te storten. Je kunt er immers vanuit gaan dat mócht er iets misgaan tijdens een opdracht, de claim verhaald kan worden. Onder voorwaarden kunt u gevrijwaard worden van de inlenersaansprakelijkheid.  

Keurmerk Beveiliging & Evenementenbeveiliging

Naast een VCA en NEN certificering beschikken wij ook over de keurmerken Beveiliging en Evenementenbeveiliging. Het keurmerk is een instrument waarmee bonafide bedrijven zich richting opdrachtgevers kunnen onderscheiden van bedrijven die het niet zo nauw nemen met de regels. Steeds vaker wordt het keurmerk als aanbestedingseis gesteld. Dat maakt meteen duidelijk dat opdrachtgevers niet alleen de prijs belangrijk vinden, maar vooral kwaliteit vooropstellen. Een keurmerk wordt toegekend op basis van een audit en vervolgens vindt jaarlijks een controle audit plaats. Voor het keurmerk Beveiliging gaan de auditoren bijvoorbeeld langs bij de bedrijven of bezoeken ze locaties waar de beveiligingsmedewerkers aan het werk zijn. 

Kortom: door zaken te doen met de Globe Group bent u verzekerd van een veilige keuze. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u graag meer informatie over onze certificeringen? Bel dan 0314 - 35 12 20 of stuur een e-mail naar info@globegroup.nl

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20