Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

Goed voorbereid naar het buitenland met een COVID19- vrij verklaring

  • Snelteststraat COVID19 Achterhoek
  • Reizen naar het buitenland
  • COVID19 vrij verklaring

Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen helaas nog niet onder controle. Het advies dat premier Rutte heeft aangekondigd in de laatste persconferentie is daarom ook: blijf deze winter zo veel mogelijk thuis. Tenzij strikt noodzakelijk wordt afgeraden om tot half januari 2021 naar het buitenland te reizen. Echter gaan voor u als werkgever of ondernemer de werkzaamheden in het buitenland – in mindere mate of niet – misschien wel gewoon door. Zitten u of uw werknemers voor zaken veel in het buitenland? Zorg er dan voor dat u goed voorbereid op reis gaat en alle papieren op orde heeft, zodat u en uw werknemers niet voor verrassingen komen te staan. Omdat veel werknemers op zondagmiddag of op maandagochtend voor zaken naar het buitenland vertrekken, hebben wij bij COVID19 Acherhoek op zondag een extra openstelling van onze teststraat. Wij kunnen dus ook op zondag een sneltest afnemen bij u of uw werknemers en u van een COVID19-vrij verklaring voorzien voor reizen naar het buitenland. De sneltest kunnen we daarnaast indien gewenst ook speciaal bij u op locatie uitvoeren. 

COVID19- vrij verklaring voor reizen naar het buitenland 

Een COVID19-vrij verklaring, ook wel een non-COVID19 verklaring genoemd, is een schriftelijke verklaring waarin staat dat iemand negatief getest is op corona. Sommige landen eisen deze verklaring voordat er naar het buitenland gereisd kan worden. Op het vliegveld kan er naar een COVID19-vrij verklaring worden gevraagd als u naar een bestemming reist waar deze verplicht is. Hierbij is het belangrijk dat de test niet langer dan 48 uur geleden heeft plaatsgevonden. Per land is de regelgeving op dit moment verschillend. In sommige landen zijn toeristische overnachtingen op dit moment bijv. niet meer toegestaan, maar mensen die voor zaken op reis zijn kunnen hier, mits zij aan bepaalde eisen voldoen, nog wel terecht. Neem voor vertrek daarom contact op met uw hotel of andere overnachtingsgelegenheid om te vernemen welke documenten (bijv. werkgeversbrief of een COVID19-vrij verklaring) u moet tonen bij aankomst. 

Om de GGD-en te ontlasten is er landelijk besloten dat GGD-en geen COVID19-vrij verklaringen aan hoeven te bieden. Bij de snelteststraat van COVID19 Achterhoek kunnen wij deze verklaring indien gewenst wel voor u opstellen. De COVID-19 vrij verklaring wordt ondertekend door een arts, aangevuld met de specificaties van de sneltest (o.a. datum en tijd) en een verwijzing van het RIVM. Wij kunnen de verklaring voor u verzorgen in het Engels of in het Duits. Let op: per land gelden er verschillende regels en voorwaarden van de test. Het is aan u als werkgever om te informeren of de sneltest met uitslag, verstrekt door COVID19 Achterhoek, voldoende is.  

Wereldkaart reisadviezen met kleurcodes 

Wanneer u naar het buitenland reist worden er reisadviezen gegeven door de overheid. Elk reisadvies heeft een classificatie die aangeeft hoe veilig een land of gebied is. Omdat deze regelmatig wisselen is het belangrijk dat u voor uw vertrek bekijkt hoe het reisadvies ervoor staat.  

Bron: Nederland Wereldwijd

Snelteststraat COVID19 Achterhoek

Samenwerken aan het voorkomen van een verdere verspreiding is in deze huidige tijd essentieel voor een gezond en vitaal bedrijfsleven in de Achterhoek. We willen immers allemaal dat de zaken gewoon door kunnen gaan en dat er binnen ons bedrijf geen besmettingen plaatsvinden waardoor er werknemers voor een lange tijd uitvallen. Om aan de preventie van het virus een bijdrage te leveren hebben een aantal ondernemers het initiatief genomen om een eigen snelteststraat te openen. Wanneer er verdenking is van een besmetting kunt u online een afspraak maken op www.covid19achterhoek.nl. Binnen 30 - 45 minuten geeft onze sneltest u inzicht in de gezondheid van uzelf en/of van uw werknemer, en weet u of er sprake is van een COVID19 infectie. Onze snelteststraat staat voor kwaliteit en veiligheid en dat ziet u terug in onze werkwijze.

Werkgeversaccount COVID19 Achterhoek

Op onze website kunt u als werkgever een werkgeversaccount aanmaken. Met een werkgeversaccount van COVID19 Achterhoek bepaalt u zelf wie er getest mag worden en kunt u gemakkelijk een afspraak inplannen voor uw werknemers. Het werkgeversaccount kunt u kosteloos bij ons aanvragen en kent veel voordelen, namelijk: 

  • Het aanvragen van een werkgeversaccount is gratis en na activatie kunt u op elk moment inloggen en een werknemer aanmelden voor een sneltest; 
  • Met een werkgeversaccount kunt u de sneltesten achteraf per factuur betalen; 
  • Bij COVID19 Achterhoek bieden wij u als werkgever de mogelijkheid om bij u op locatie te testen. Hiervoor geldt wel een minimale afnameplicht; 
  • Is er een werknemer positief getest op COVID19? Dan bieden wij u nazorg met advies. Daarnaast is het mogelijk om een afdeling of naaste collega’s bij u op locatie te testen.   

Dus bent u werkgever en wilt u zich aanmelden voor een werkgeversaccount om zo uw werknemers snel te kunnen laten testen, en indien gewenst een COVID19-vrij verklaring te ontvangen voor reizen in het buitenland? Ga dan naar www.covid19achterhoek.nl voor meer informatie of bel: 088 - 5019494. 

Ga naar de website 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20