Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee.

  • Evenementenbeveiliging
  • Campagne
  • ID controle
  • Globe Security

Bij elk evenement hebben onze beveiligers ermee te maken: een vals of geleend ID gebruiken om binnen te komen bij een feest of festival. Dat lijkt onschuldig, maar wie betrapt wordt, kan rekenen op forse straffen. Je kunt zomaar twee jaar je ID kwijtraken. Of een geldboete krijgen.

Goed idee: een campagne over het gebruiken van je eigen ID

Globe Security schaart zich om die reden vierkant achter de campagne ‘Eerlijk over je ID’. De landelijke campagne om niet te frauderen met je identiteitskaart, is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: www.eerlijkoverjeid.nl.We merken dat de campagne breed wordt gedragen. Veel gemeentes, waar Globe actief is, waaronder de gemeente Bronckhorst, delen de campagne en geven er ruchtbaarheid aan. Beveiligers van evenementen maken het wekelijks mee: jongeren die middels een vervalste ID-kaart toegang proberen te krijgen tot een festival of feest. Bezoekers zijn daar erg creatief in. Zo worden regelmatig ID’s van een goed gelijkende oudere zus of broer gebruikt.  Ook worden ID’s vervalst om ergens binnen te komen. Beveiligers van Globe zijn daar messcherp op. Dat is belangrijk. Organisaties kiezen op voorhand bewust voor een minimumleeftijd. Huisregels, maar ook alcoholbeleid worden hierop aangepast.

Op identiteitsfraude staan strenge straffen. In het geval van persoonsverwisseling wordt niet alleen degene met een vals ID bestraft. Maar wordt ook degene die het valse ID verschaft, opgenomen in het Register Paspoortsignaleringen (RPS). Ze kunnen nu allebei niet buiten Europa reizen, omdat ze geen paspoort hebben. En dan de geldboetes niet te vergeten. Onze beveiligers zijn er op getrained om valse ID’s te onderscheppen en maken gebruik van ID readers om snel tot een screening van het ID te komen. Kortom: ‘Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee!' 

Lees meer over evenementenbeveiliging

Neem direct contact met ons op

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20