Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

De highlights van November

  • GLOBE NIEUWS
  • MAAND VAN DE VOORBEREIDING OP EVENEMENTEN
  • HIGHLIGHTS NOVEMBER

De feestelijke maand december is aangebroken en het einde van het jaar komt nu toch echt in zicht. November stond bij Globe Group in het teken van ‘de voorbereiding op evenementen’. Hoewel door de aangescherpte maatregelen misschien onzeker is wanneer evenementen weer zonder restricties doorgang kunnen vinden, nu en in het nieuwe jaar, zijn onze waardevolle tips gelukkig niet weg. Deze kunnen ook later nog toegepast worden. Vandaag vatten we de maand november in het kort samen.

Blog: Half werk

Met de blog ‘Half werk’ van Ilse Roozegaarde hebben we de maand van de voorbereiding op evenementen afgetrapt. Nu denk je misschien: half werk? Ja, wij bij de Globe Group houden van half werk. Half werk is zelfs zeer aan te raden. Sterker nog: in feite willen we hierbij een oproep doen om ook half werk te gaan doen. Daar moet je eigenlijk nu wel zo’n beetje mee beginnen. Nu hopen we alleen wel dat je deze blog van Ilse even helemaal doorleest en niet met een diepe zucht en eye roll wegklikt, omdat je denkt dat we het even helemaal kwijt zijn.

We bedoelen natuurlijk niet écht half werk: ga niet slechts een beetje aanrommelen en vervolgens achteroverleunen. Nee, juist niet, wij houden van de puntjes op de i, alles onder controle en overal aan gedacht. Benieuwd hoe dat precies zit? Lees dan de blog nog eens na door op onderstaande button te klikken.

Lees de blog: half werk

Lunch bij BOC Opleidingscentrum

Een kijkje in de keuken, euh, kantine bij BOC Opleidingscentrum. Want wist je dat we bij BOC Opleidingscentrum op aanvraag ook de lunch voor onze cursisten kunnen faciliteren? Wel zo fijn om tussen het trainen door heerlijk aan te kunnen schuiven aan een goed gevulde tafel.

Bij BOC Opleidingscentrum zijn we ingericht op de 1,5 meter en staat veiligheid voorop. We trainen in kleine groepen en houden hierbij 1,5 meter afstand van elkaar, dragen bij verplaatsing in de ruimte een mondkapje en oefenen niet op mede-cursisten maar op oefenarmen, bijv. bij het verbinden van een wond tijdens de cursus BHV. Op deze manier kunnen onze cursussen veilig en verantwoord door blijven gaan.

Meer weten over de lunchmogelijkheden of over ons cursusaanbod? Bel 0314 – 35 12 20 of mail naar fleur@globegroup.nl voor meer informatie.

Blog: Tot hier en niet verder!

“Ik doe mijn werk met liefde hoor, maar soms vergeten mensen dat ik óók een mens ben. Ik ben niet het bedrijf of de situatie waar ze boos op zijn, maar ze reageren het wel op mij af!” Een veelgehoorde reactie van deelnemers aan onze agressietraining. Het is niet fijn om te moeten constateren maar helaas wel waar: geweld en agressie nemen steeds meer toe in onze maatschappij. We verharden en moeten het maar normaal vinden om uitgescholden te worden tijdens ons werk, of nog erger: fysiek aangevallen te worden.

Met een gedegen training geef je je werknemers niet alleen handvatten om met grensoverschrijdend gedrag om te kunnen gaan, je geeft in feite ook aan: ik vind jou belangrijk. Ik wil graag dat het goed met jou gaat als mijn werknemer, en jouw belang staat bij mij voorop. Goed werkgeverschap is meer dan een fijne werkplek en een leuk salaris.

Lees meer over welke stappen jij kunt zetten voor jouw werknemers op en klik op onderstaande button.

Lees de blog: tot hier en niet verder!

Flyer cursus agressiebeheersing

Om nog even terug te komen op het onderwerp agressie: voor onze cursus agressiebeheersing hebben wij in november een flyer gemaakt. Op deze flyer staat een schema met mogelijkheden voor de cursus agressiebeheersing en worden enkele tips gedeeld. Klik op onderstaande button om de flyer te bekijken. 

Bekijk flyer agressiebeheersing

Tips voorbereiding evenementen

We zijn onze ‘maand van de voorbereiding op evenementen’ gestart met een blog van Ilse over half werk. In deze blog hebben we beloofd om enkele tips te delen die kunnen helpen bij de voorbereiding op evenementen.

Bij Globe zijn we al meer dan 15 jaar constant in beweging om ons totaalpakket op het gebied van veiligheid te finetunen. In een grote kluis, uiteraard supergoed beveiligd, liggen dikke dossiers over onze aanpak en werkwijze. We hebben vier waardevolle tips voor je verzameld. Deze kunnen, om zelf ook stappen te maken op het gebied van veiligheid, interessant zijn. Lees ze hieronder nog eens rustig na.

Tip 1: Kijk vooraf goed naar de werkwijze van de gemeente waar je de vergunning wil aanvragen


Op de website van de gemeente staat vaak welke eisen ze stellen met betrekking tot het aanvragen van evenementenvergunningen. De termijn van indienen, maar ook welke documenten je moet aanleveren, verschilt namelijk per gemeente. Zeker nu we te maken hebben met voortdurend aangescherpte regelgeving is het van belang om hier echt werk van te maken. De gemeente heeft uiteindelijk de regie op het gebied van lokale veiligheid.

Tip 2: Gezien de ontwikkelingen in de veiligheidsbranche: is er al overwogen om te kijken naar camerabewaking of de inzet van MCCU’s? 


Het is belangrijk om overzicht te hebben en daarmee risico's te beheersen. Met de juiste camera's creëer je dit overzicht waardoor je als organisatie met veel meer rust en zekerheid een evenement in gaat.

Tip 3: Sta als organisatie open voor een veiligheidspartner (een helpende hand die voor de lange termijn samenwerking gaat) in plaats van een korte termijn leverancier


Kies voor het delen van kennis en het betrekken van het beveiligingsbedrijf in het maken van keuzes die betrekking hebben op de veiligheid. Dat begint al bij de vergunningsaanvraag en het ondersteunen op het gebied van een beveiligingsplan. Denk hierbij aan het creëren van een visie op het gebied van leeftijds- en alcoholbeleid, huisregels/toegangsbeleid en de indeling van het terrein. Het zijn enkele kleine voorbeelden maar bepalen zeer zeker de inzet van de beveiliging.

Tip 4: Laat je niet leiden door alleen een offerte. Maak altijd kennis met het beveiligingsbedrijf


Hebben jullie dezelfde visie, past de werkwijze van het beveiligingsbedrijf bij je evenement, communiceer je makkelijk met elkaar, voelt het vertrouwd? Kijk verder dan enkel op het vlak van 'aantallen en personen leveren'. Het gaat ook om de meerwaarde die geboden wordt op het gebied van de juiste inzet, kwaliteit etcetera. Elk beveiligingsbedrijf die veiligheid serieus aanpakt en wil meedenken met een organisatie staat open voor een persoonlijke kennismaking waarin informatie uitgewisseld kan worden.

Meer weten over onze dienstverlening of vrijblijvend kennismaken? Neem dan contact met ons op.  

Neem contact op

ESO Opleiding

Evenementenbeveiligers zijn onmisbaar bij een festival of evenement. Als voorbereiding op het evenementenseizoen van 2022 zijn we bij Globe op zoek naar kandidaten die het leuk vinden om onze ESO opleiding, de opleiding tot evenementenbeveiliger, te volgen. Op 12 januari 2022 starten we weer met deze opleiding. Meer weten? Klik dan op onderstaande button.

Meer informatie ESO opleiding

Wij trainen veilig door bij BOC Opleidingscentrum

Bij BOC Opleidingscentrum gaan onze cursussen door. Naast het advies vanuit de overheid volgen wij het brancheprotocol “veilig trainen voor veiligheidstrainingen” toe. Indien nodig spelen we daar direct op in.

De tafels in ons trainingslokaal staan verder uit elkaar, er zitten minder cursisten in een groep en zijn er voldoende desinfectiemiddelen, mondkapjes en handschoenen aanwezig. Waar cursisten normaal gesproken bij een BHV (herhalings)cursus op elkaar oefenen met verbinden, doen zij dit nu op een levensechte oefenarm. Door de opkomst van het virus kwamen wij op het idee om deze te maken en in te zetten tijdens de cursussen bij BOC Opleidingscentrum. We hebben dit product zelf ontwikkeld in samenwerking met Tiggelovend-Kok, Interprimeur interieurbouw en meubelmakerij & atelier Kevin van den Bergh. Bennie Roozegaarde is de grondlegger van dit idee en heeft de hand gehad bij het maken van de armen. Daarnaast heeft hij bovengenoemde bedrijven samengebracht om de handen ineen te slaan en samen dit product te ontwikkelen. Lees meer over deze levensechte oefenarmen in het nieuwsbericht op onze website.

Lees nieuwsbericht levensechte oefenarmen BOC

19 november 2021: De Dag van de Ondernemer

Op 19 november was het de Dag van de Ondernemer, een dag waarop ondernemerschap wordt gepromoot en ondernemers worden bedankt voor hun lef en inzettingsvermogen. Als familiebedrijf vonden we het belangrijk om op deze dag stil te staan bij (collega)ondernemers en het ondernemerschap, helemaal in deze tijd. Want ondernemers hebben en hadden het dit en vorig jaar niet makkelijk. Zij die zich in dit bijzondere jaar in allerlei bochten hebben moeten wringen om hun bedrijf draaiende te houden, of misschien zelfs begin dit jaar (tijdelijk) hun deuren hebben moeten sluiten. We kunnen wel stellen dat 2021 net als 2020 het jaar was van het creatief vakmanschap en flexibiliteit. De laatste jaren heeft veel van ondernemers gevraagd. Lees onze blog over de Dag van de Ondernemer terug op onze website.

Lees de blog van de dag van de ondernemer 

Dit waren de highlights van de maand november. December hebben we bij de Globe Group omgedoopt tot ‘de maand van de afsluiting.’ Deze maand sluiten we het jaar af en blikken we terug. Heb je naar aanleiding van één van bovenstaande berichten nog vragen? Neem gerust contact met ons op via: 0314 – 35 12 20 of info@globegroup.nl.  

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20