Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

De highlights van april

  • De highlights van april
  • Maandoverzicht
  • Maand van Collectieve Beveiliging Achterhoek

We begonnen de maand april met een koude en witte eerste dag en hebben de maand afgesloten met een zonnige blog over Gerard, die op 1 mei 5 jaar in dienst was bij Globe. Benieuwd naar de overige highlights van april? Ook deze maand hebben we ze weer voor je op een rijtje gezet. Ga er weer even lekker voor zitten en lees mee. 

Ook inbrekers ontwaken uit hun corona-slaap

De samenleving is alweer een tijdje open en we mogen er weer op uit: naar het terras, theater of naar het werk. Maar niet alleen wij genieten weer van deze vrijheden, ook inbrekers ontwaken langzaam maar zeker uit hun corona-slaap. Ook in april was het weer ouderwets druk op de Achterhoekse bedrijventerreinen. De surveillanten van Globe stonden op scherp en hebben zo de mogelijke schade voorkomen. Lees onderstaande blog over twee gebeurtenissen die onlangs plaatsvonden.

Blog: Ook inbrekers ontwaken uit hun corona-slaap

Wat is de kans dat oma aan de kroonluchter hangt?

Denk jij dat er een verschil is tussen een feestje van je lieve omaatje van 85 die op zondagmiddag een zaaltje heeft afgehuurd om daar met 25 familieleden een gebakje te eten en een feestje op zaterdagavond van jouw tienerzoon van 18 jaar die in jullie schuur een man of 25 heeft uitgenodigd en een paar bakken bier heeft klaarstaan?

Vooraf kun je bepaalde scenario's bedenken die bij het ene feestje meer voor de hand liggen dan bij het andere, terwijl er exact evenveel mensen aanwezig zijn. Een voorbeeld op kleine schaal, maar wist je dat dit voor grotere feesten en evenementen ook geldt? Kortgeleden heeft Ilse Roozegaarde de specialistische cursus voor eventprofessionals en overheden gevolgd aan het Event Safety Institute in Utrecht. Samen met een breed scala medestudenten kreeg ze drie dagen les op HBO-niveau over crowd safety en het maken van risicoanalyses. Benieuwd naar wat ze tijdens deze opleiding heeft geleerd en wat de meerwaarde hiervan is? Klik op de button voor meer informatie. 

Blog: Wat is de kans dat oma aan de kroonluchter hangt?

Bekijk onze MCCU flyer

Wellicht heb je ze al eens op evenementen of op onze social media – kanalen voorbij zien komen: de MCCU’s van TEC Veiligheid. In de MCCU-flyer geven we meer informatie over de verschillende MCCU’s en benoemen we de specificaties van de verschillende camerawagens. 

Bekijk MCCU flyer

Klanten aan het woord - Collectieve Beveiliging Achterhoek

De maand april hebben we bij Globe omgedoopt tot maand van Collectieve Beveiliging Achterhoek. Vanaf 1 januari 2018 werken de ondernemersverenigingen en parkmanagementorganisaties in Zelhem en de gemeenten Doetinchem (gemeente) en Oude IJsselstreek gezamenlijk aan collectieve beveiliging. Globe is de samenwerkingspartner van CBA. 

In vier jaar tijd hebben we een mooi netwerk van klanten opgebouwd die gebruik maken van onze dienstverlening. Maar welke ervaringen hebben deze klanten met Globe? Wij geven onze klanten graag het woord om te delen wat zij van deze samenwerking vinden. Lees de ervaringen van klanten op:

 

Een heldendaad door onze surveillant Desiree

Op 19 maart rond 23:00 uur was surveillant Desiree van Doetinchem onderweg naar Zelhem. Ze reed achter een auto die wat slingerde en in de berm tot stilstand kwam en kwam direct in actie. Een heldendaad volgens ons en mevrouw Scheffer, die Desiree verraste met een bos bloemen voor haar goede daad.

Nieuwsbericht: Een heldendaad door onze surveillant Desiree

Boeruhrock

Bulderende tractoren en motoren, dikke rookpluimen en oerend harde muziek: op 8 en 9 april was het weer tijd voor de 12e editie van het Boeruhrock Festival in Herwijnen. De Globe Group was bij dit gemoedelijke evenement aanwezig voor een compleet totaalpakket: van Mobiele Communicatie en Camera Units van TEC Veiligheid tot de beveiliging van Globe Security en verkeersregelaars van Europe Traffic Support.

De samenwerking is Boeruhrock goed bevallen, zij zeggen daarover namelijk het volgende: "Het is prettig samenwerken met Globe Group, de communicatie is goed en duidelijk en er wordt snel geschakeld indien nodig"

Nieuwsbericht: TEC Veiligheid bij Boeruhrock

Camera’s die de beveiliging ondersteunen bij evenementen is een oplossing voor de zoektocht naar personeel 

Laten we direct met de deur in huis vallen: in de evenementensector is er tekort aan personeel, waaronder ook beveiliging. Ook binnen Globe merken we dat de enorme pieken minder makkelijk in te vullen zijn. We durven wel te stellen dat ook de coronapandemie het ons niet makkelijker heeft gemaakt. Evenementenbeveiliger is geen fulltime job en wordt vaak gecombineerd met andere (beveiligings) werkzaamheden. En nu er weer diverse feestjes en evenementen op de agenda staan, kost het tijd om de sector weer op te tuigen.

Mensenwerk gaat hand in hand met technologie. Tegenwoordig zien we dat steeds meer festivals en evenementen de Mobiele Communicatie en Camera Units van TEC Veiligheid inhuren voor een totaaloverzicht van het evenement. Het is niet de oplossing voor het tekort aan evenementenbeveiligers, maar biedt wel een aanvulling op de beveiliging, waardoor er effectiever en efficiënter gewerkt kan worden met minimale inzet op zowel grote als kleine festivals en evenementen. 

Nieuwsbericht: Camera’s die de beveiliging ondersteunen bij evenementen is een oplossing voor de zoektocht naar personeel

Je onderbuikgevoel volgen

Waar Gerard vijf jaar geleden nog het gevoel had dat hij op een kruispunt stond, heeft hij tegenwoordig zijn plek helemaal gevonden binnen de Globe Group. Op 1 mei was Gerard namelijk alweer vijf jaar bij ons in dienst. Er is veel om op terug te kijken en nog wel meer om naar uit te kijken. Benieuwd wat dat is? Lees dan zijn blog over dit jubileum.

Blog: Je onderbuik gevoel volgen

Zit jij nog wel op je plek, of wil je ook graag je onderbuikgevoel én je hart volgen en werken in het verkeer, de beveiliging of op kantoor bij Globe? Bekijk dan onze actuele vacatures.

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20