Welkom
Welkom
bij Globe Group

Welkom

Bij Globe Group

header-warehouse

Veiligheid  

In de breedste zin van het woord

zorg

Beveiliging

In de zorg. Altijd dichtbij

header-kluis

Beveiliging

Mobiele Surveillance, alarmopvolging, objectbeveiliging, opleidingen & meer

ontwerp-zonder-titel-28

Beveiliging

Collectieve beveiliging. Samen sta je sterker dan alleen

header-nix2

Evenementenveiligheid

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

PSO gecertificeerd en specialist in opleidingen

gs-

Samen veilig

Wij staan voor u klaar

De cursus agressiebeheersing: voor een veilig gevoel, tegen agressie

  • Cursus agressiebeheersing
  • BOC Opleidingscentrum
  • Veiligheid
  • Maatwerk cursus

Maar liefst 40% van de zorgmedewerkers in Nederland heeft zijn of haar mentale gezondheid zien verslechteren sinds de start van corona. Dit blijkt uit onderzoek van zorgverzekeraar VGZ, Stichting IZZ en platform voor mentaal welzijn Openup. (Bron: https://www.izz.nl/agressie-en-impact-corona )

Onderzoek wijst uit dat de mentale achteruitgang van zorgmedewerkers voor een deel te wijten is aan meer agressie op de werkvloer, sinds corona. Zo’n 63% van de zorgmedewerkers ervaart agressie op de werkvloer, vooral door patiënten en bezoekers van bijvoorbeeld ziekenhuizen en verpleeg- en verzorgingstehuizen. Als gevolg hiervan voelt 20% van de zorgmedewerkers zich onveilig op het werk. Dit is niet voor een bepaalde sector het geval, maar zorgmedewerkers in alle sectoren worstelen met meer agressie en stress. Vele ziekenhuizen huren bijvoorbeeld al extra beveiligers in om de veiligheid te handhaven. Dit merken we ook bij Globe Security, waar de vraag naar zorgbeveiligers steeds meer toeneemt.

De cursus agressiebeheersing bij BOC Opleidingscentrum


Agressie op de werkvloer neemt toe. Heeft u wel eens nagedacht over agressiebeheersing of inzet van beveiliging in de zorg? De cursus agressiebeheersing helpt bij het weerbaarder maken van uw personeel. Tijdens deze cursus van BOC Opleidingscentrum is er niet alleen aandacht voor de individuele kwaliteiten van het personeel, maar ook wordt er gekeken naar de kracht van samenwerken. Door in te spelen op bedreigende situaties uit de praktijk en het meegeven van handvatten, krijgen (zorg)medewerkers meer zelfvertrouwen en zullen zij steviger in hun schoenen staan. Ook is in de praktijk gebleken dat door het volgen van deze cursus het aantal ziektemeldingen binnen uw bedrijf of organisatie vermindert. 

Online leeromgeving op maat


Op dit moment zijn we bezig met het ontwikkelen van een online basiscursus voor agressiebeheersing.
Dit betekent dat wij speciaal voor uw bedrijf of organisatie een online leeromgeving op maat maken.

Waar voorheen bij deze cursus in de les aan de deelnemers gevraagd werd met welke situaties van agressie op de werkvloer zij te maken hebben gehad, worden deze persoonlijke vragen nu vooraf online aan de deelnemers gesteld als input voor de cursus. Het voordeel van deze werkwijze is dat deelnemers opener zijn in het beantwoorden van vragen, omdat de antwoorden geheel anoniem in de cursus besproken worden. Mede-cursisten krijgen niet te weten wie welk antwoord heeft gegeven. Alleen voor de docent is dit inzichtelijk. Door deze methode toe te passen kan er een cursus op maat worden gemaakt, met realistische casussen uit de praktijk. Deelnemers hoeven in de les zelf niet meer hun verhaal te doen, waardoor er geen discussies ontstaan en er in de cursus alleen aandacht besteed kan worden aan hetgeen wat belangrijk is: het omgaan met agressie.

Meer weten?


Wilt u graag meer weten over onze cursus agressiebeheersing, of over de online cursus die we aan het ontwikkelen zijn? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie. Bel 0314 – 35 12 20 of mail naar mirjam@globegroup.nl.

Neem contact op

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20