Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Collectieve beveiliging werkt!

1 januari 2018 00:00 uur was het eindelijk zover: de champagne werd ontkurkt en het vuurwerk ging de lucht in. Alleen figuurlijk gezien voor ons mobiele surveillance team, want de surveillanten reden op dat moment de bedrijventerreinen van Doetinchem, Zelhem, Ulft, Gendringen, Gaanderen, Terborg en Varsseveld op. De Globe Security invasie ging van start.

Na een lange voorbereiding en het implementatieproces ging ons contract collectieve beveiliging voor Zelhem en de gemeentes Doetinchem en Oude IJsselstreek in. Een intergemeentelijk collectief beveiligingsproject waarbij 13 bedrijventerreinen de handen hebben samengevouwen en kozen voor één beveiligingspartner voor het gehele werkgebied: Globe Security, de marktleider van de Achterhoek. 

Mantelovereenkomst

De Varsseveldse Industriële Vereniging (VIV), Industrie Belang Oude IJssel (IBOIJ) en Industriekring Zelhem (IKZ) hebben de toenadering met de Stichting Beveiliging Bedrijven Doetinchem (SBBD) gezocht en gezamenlijk een overkoepelende mantelovereenkomst opgesteld. Hierdoor kunnen de kleinere kernen nu ook profiteren van de betere collectieve condities van Doetinchem, iets wat in het verleden ondenkbaar was.

Keurmerk Veilig Ondernemen

Alle aangesloten bedrijventerreinen beschikken over het Keurmerk Veilig Ondernemen-Bedrijventerreinen (KVO-B). Hierin worden afspraken tussen gemeente, brandweer, politie en ondernemers gemaakt om het bedrijventerrein schoon en veilig te houden. Collectieve beveiliging is onlosmakelijk verbonden aan het KVO-B en Globe Security participeert dan ook in de werkgroepen. We adviseren de werkgroep en de bij het collectieve beveiligingsproject aangesloten deelnemers actief en proactief. Zo controleren wij niet alleen bij onze deelnemers, maar zijn ook actief voor het belang van het gehele bedrijventerrein. Denk hierbij aan geblokkeerde brandputten, defecte straatverlichting, hangjeugd en zwerfafval. Er zijn goede afspraken met de lokale politie gemaakt. Zo is er een korte lijn voor gegevensuitwisseling en aandachtsvestigingen. Alles binnen de grenzen van de privacywetgeving uiteraard.       

WhatsApp Buurtpreventie

Op veel bedrijventerreinen is een officiële preventie app ingesteld; een buurtapp waarbij lokale ondernemers, politie en de collectieve beveiliger elkaar op de hoogte houden van verdachte situaties en direct actie kunnen ondernemen bij dreigende situaties. In de eerste week van januari heeft deze samenwerking al tot een aanhouding bijgedragen en zijn er diverse verdachte bewegingen geconstateerd en in de kiem gesmoord. Doordat al onze surveillanten direct in contact met elkaar staan, kunnen wij snel en accuraat schakelen bij onregelmatigheden. Een verdachte situatie op het ene bedrijventerrein wordt direct doorgegeven aan de collegasurveillanten op de andere bedrijventerreinen. Zo zijn wij direct en al vooraf op de hoogte van een mogelijke onregelmatigheid. De eerste succesvolle een-tweetjes zijn reeds gemaakt.

Samenwerking bedrijfskringen

Dat de samenwerking tussen alle bedrijfskringen succesvol is, blijkt niet alleen uit de resultaten, maar ook uit de deelnemersaantallen. Nog nooit hebben zoveel bedrijven meegedaan aan een collectief beveiligingsproject op de genoemde bedrijventerreinen. De unieke samenwerking, het enthousiasme van de werkgroep, aangevuld met actieve surveillance welke in combinatie met professionele software onvoorspelbaar is en het free-riders nagenoeg onmogelijk maakt om te profiteren, is de juiste mix gebleken om de komende jaren een stabiel en betrouwbaar collectief beveiligingsproject in de Achterhoek te hebben en te houden. Het aantal deelnemers per terrein bepaalt het volume en dat heeft op bepaalde terreinen al voor voldoende draagkracht gezorgd om zeer langdurig aanwezig te kunnen zijn. Door een hoog deelnemerspercentage wordt ervoor gezorgd dat de auto langer of zelfs de hele nacht op het betreffende bedrijventerrein aanwezig is. Daaruit blijkt de kracht van goede samenwerking!

Meer informatie of een afspraak? Wij komen dan graag bij u langs om u meer te vertellen over collectieve beveiliging. Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul hier uw gegevens in

Voor deze bedrijfskringen verzorgen wij de beveiliging:

Bedrijfskringen Globe Security

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20