Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

header-pand-1

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Collectieve Beveiliging Achterhoek: daar waar de mens en techniek samenkomen

  • Collectieve Beveiliging Achterhoek
  • Mobiele surveillance
  • Mens en techniek

Dat de techniek de toekomst heeft is al een lange tijd duidelijk, maar zonder de mens blijft techniek alleen maar een registratiemiddel. De combinatie tussen het vroegtijdig signaleren (techniek) en het anticiperen van de mens is een gouden greep om het dievengilde te slim af te zijn. De meerwaarde hiervan heeft zich de afgelopen week maar weer bewezen.

Al voor een langere tijd werd een van onze opdrachtgevers geteisterd door inbraken en diefstallen. Dit ging van kwaad tot erger: de onschuldige kwajongensstreken liepen al snel uit tot een aantal serieuzere daden. Daarom is er is er besloten om de pakkans van de daders te vergroten met een stukje techniek. Want als deze middelen aanwezig zijn, waarom zou je hier dan geen gebruik van maken?

En met succes. Nog geen twee dagen later was het namelijk al raak. Onze mobiel surveillant kreeg tijdens zijn dienst een alarmmelding en ging direct ter plaatse. Omdat we niet precies wisten wat we op locatie zouden aantreffen hebben we direct twee collega’s ingelicht om onze surveillant te volgen. Door collectief samen te werken aan beveiliging zijn er vaak meerdere surveillanceauto’s aanwezig op het terrein, die wanneer er nood aan de man is samen op verdachte situaties af kunnen gaan. Dat is één van de voordelen van Collectieve Beveiliging Achterhoek. We vertrokken met drie surveillanceauto’s sterk naar de plaats des onheils. Eenmaal ter plaatse aangekomen hoorden we iemand rommelen in de berging van het pand. Onze zaklamp scheen in de richting van het geluid en twee verschrikte ogen keken ons aan. De dader probeerde zich snel uit de voeten te maken, en al snel bleek dat niet één maar drie personen proletarisch aan het winkelen waren. Als dieven in de nacht wisten ze niet hoe snel ze weg moesten komen en verdwenen ze in het donkere bos.

De politie werd ingeschakeld, die door onze korte lijnen binnen no-time met zes politieauto’s en twee politiehonden op de stoep stond. Het scheelde niet veel of er zou zelfs een politiehelikopter worden ingezet om het terrein te controleren, maar daar werd op het laatste moment toch van afgezien. Even later was een aanhouding een feit en mochten de daders een nachtje logeren in een luxueus hotel. Niet het hotel aan de Hamburgerbroek in Doetinchem, maar de taxi met blauwe lampen reed een stukje verder door naar de Beekstraat in Arnhem. Het was een bewogen dienst waaruit blijkt dat de mens en techniek prima kunnen samenwerken. En laat dat nou juist de meerwaarde zijn van Globe Security. Wanneer wij opmerken dat een opdrachtgever meer zorg nodig heeft door de veelvoorkomende dreiging van inbraken en diefstallen, komen wij met een aanpak op maat om hier tegen te vechten. En als daar een stukje techniek voor nodig is.. dan gebruiken wij dat maar al te graag.

Mobiele surveillance

Collectieve Beveiliging Achterhoek

Kijk voor meer informatie over Collectieve Beveiliging Achterhoek op www.collectievebeveiligingachterhoek.nl. Benieuwd naar wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20