header-voor-bij-team-2-1

Bennie licht toe: rust en reuring in de Achterhoek 

De Achterhoek… ik woon er al mijn hele leven, weet niet beter. Wat ik wel weet is dat steeds meer mensen uit de stad naar het platteland (de Achterhoek) verhuizen. Voor de rust en ruimte, karaktervolle boerderijen die nog redelijk betaalbaar te koop staan en de noaberschap mentalitait: hier leven we gemoedelijk, zijn we gastvrij en gunnen we elkaar (als buren) iets. Allemaal zaken waarom ik al zo lang met plezier in deze regio woon. Die rust waardeer ik ten zeerste, maar op zijn tijd een wat reuring kan ook helemaal geen kwaad. Want een beetje ingedut ouwelullen, daar kan ik niet zoveel mee. Dus houd ik mezelf met van alles bezig, stilzitten is niet aan de orde. 

MCCU 

De afgelopen maanden heb ik mijn handen vol gehad aan de bouw van een nieuwe Mobiele Communicatie en Camera Unit. Onze MCCU’s zijn camerawagens waar een totaaloverzicht van het evenement wordt gegeven. Dé centrale plek van waaruit grote mensenmassa’s in alle rust kunnen worden aangestuurd en overleg tussen politie, gemeente en brandweer kan plaatsvinden: het zenuwcentrum van een evenement. 
 
De nieuwe MCCU heeft, in tegenstelling tot de andere units, een aantal aparte werkruimtes en daardoor dus gescheiden werkstations. Hierdoor kan bijvoorbeeld de veiligheidscoördinator de boel rustig coördineren. Op het dak bevindt zich een mast met camera's, antennes en verlichting. Alles voorzien van de nieuwste technieken die nu voorhanden zijn. Het mooie van onze MCCU’s is dat ze geen onderdeel van een totaalpakket zijn en dus los gereserveerd kunnen worden. We bieden de MCCU’s aan als een opzichzelfstaande dienst en als aanvulling ten behoeve van de veiligheid bij evenementen. Ze zijn niet voorzien van logo's of andere kenmerken en hebben een neutrale uitstraling. Dus het is absoluut mogelijk om te werken met een eigen beveiligingsbedrijf en daarnaast onze MCCU in te zetten. 
 
Neem als voorbeeld Boerenrock festival. Boerenrock festival werkt samen met crowd Support en gelukkig zijn zowel Boerenrock als Crowd Support niet bang om ons als derde partij aan te sluiten. Ze zien de voordelen van samenwerken en de inzet van de MCCU ter bevordering van de veiligheid voor de organisatie en bezoekers. Naast Boerenrock hopen we de MCCU’s de komende tijd natuurlijk nog veel vaker in te zetten. De inzet van MCCU’s zorgt, ten tijde van een evenement of festival, voor overzicht en rust. De ontwikkeling ervan, maakte dat er weer wat reuring in de tent is. Kijk, en die mix, dat vind ik nou mooi! 

Meer informatie MCCU

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20