Mobiele Communicatie Unit
Mobiele Communicatie Unit

Globe Group

Samen veilig!

slider-home-team-4-binnen

Samen veilig

Wij staan voor u klaar!

header-beveiliging

Beveiliging

Mobiele surveillance, evenementen, zorg & meer

header-nix2

Evenementen

Beveiliging, verkeersveiligheid, veiligheidsplannen & meer

header-objectbeveiliging

Mobiele surveillance

Alarmopvolging, objectbeveiliging, collectieve beveiliging, opleidingen & meer

Verkeersveiligheid
Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Ook specialist in opleidingen

Mijn magische jasje

 Mijn magische jasje doet wonderen.. 


Op 12 oktober 2014 was het laatste grote evenement van dit seizoen: De Nationale Bokbierdag in Zutphen. Een laatste kans om dit jaar nog mooie foto’s te maken voor onder andere de website van Globe Security. Ons door 125.000 bezoekers heen worstelend gaan de fotograaf en ik op pad.

Het eerste wat op ons programma staat, is het beklimmen van de Wijnhuistoren in Zutphen, om daar vanaf grote hoogte de jaarlijkse optocht met paarden en bierkoetsen in beeld te kunnen brengen.

En daar waar ik, voordat ik bij Globe Security als communicatieadviseur aan de slag ging, er bijna een sport van maakte om op festivals en evenementen backstage te komen, gaan er nu zonder problemen deuren voor me open. Zomaar. Alleen maar omdat ik het beveiligingsjasje van Globe tijdens die dagen aanheb. ‘Het magische jasje’, noem ik hem wel eens liefkozend. Want het magische jasje laat me, samen met de fotograaf, zonder blikken of blozen door bij de opgang van het – achteraf best wel hoge – trappenhuis van de Wijnhuistoren. Publiek gaat meteen aan de kant zodra ze je logo zien.

Onderaan het trappenhuis moet ik toch wel even slikken. Het magische jasje zorgt er niet voor dat je beschermd bent tegen het met een enorme smak naar beneden vallen van eeuwenoude gammele trappetjes in oude torens. En dan kun je nog wel bij een beveiligingsbedrijf werken maar als je zo’n enge trap op moet met maar aan één kant een leuning en je handen vol met statieven en lenzen, dan voel je je toch niet veilig.

Eenmaal boven gekomen, maken we adembenemende foto’s van de optocht, mooie beelden van onze beveiligers in actie en kunnen we inzoomen op de communicatiewagen. Totdat er een paar mensen ook boven komen. Ik kijk ze aan met een blik van: ‘wat moet dat hier?’. Wij hebben namelijk officieel toestemming aangevraagd voor deze fotografie. 

Mijn magische jasje straalt blijkbaar uit dat de bezoeker van de toren zijn identiteitsbewijs aan mij laat zien. Oeps. Politieagenten – undercover in burgerkleding - die willen kijken naar knelpunten in de bezoekersstromen. Ik knik goedkeurend. Helaas kan mijn rode hoofd niet worden gecamoufleerd door mijn magische jasje…

P.s. ook benieuwd naar het resultaat van deze fotografie? Houd onze website de komende tijd in de gaten!

Bel voor een afspraak met: 0314 - 35 12 20